Titula Vučićevog naslednika donosi mi probleme: Selaković o novim funkcijama koje mu pripisuju
Foto: Beta

zadovoljan tu gde jeste

Titula Vučićevog naslednika donosi mi probleme: Selaković o novim funkcijama koje mu pripisuju

Nikola Selaković otkriva da nema ambicije da zauzme funkciju premijera ili gradonačelnika i da mu je trenutno prioritet da radi na sebi

Objavljeno:

Vučić o Haradinaju: Nemam nameru da odgovaram!

O studentskim protestima, Selaković je rekao da je bilo očigledno da iza njih stoji opozicija, ali da koliko su bili usmereni protiv vlasti, bili su usmereni i protiv opozicije: "Protesti nisu beznačajni. Njihov koren je mnogo dublji u društvu i oni nam pokazuju da nikada nikog ne treba potcenjivati, kao i da je dijalog osnovno orudje političkog delovanja. Činjenica da je Luka Maksimović osvojio izuzetan broj glasova govori o buntu dela biračkog tela". Upitan da kao bivši ministar pravde komentariše to što slučaj Savamale nije dobio sudski epilog ni posle više od godinu dana, on je rekao da ga "ne bi tumačio, jer svaki istup koji se tiče Savamale predstavlja flagrantan i nezabeležen pritisak na pravosuđe". Selaković je podsetio:

foto: Filip Plavčić

"Danas imate salve medijskih pritisaka na taj slučaj i to se smatra potpuno normalnim. Čak se normalnim smatra da o tome govore i strani ambasadori u Srbiji, isti oni ambasadori koji našim ministrima, predsednicima sudova i tužiocima drže lekcije o nezavisnosti pravosuđa". Osuđujući to što je, kako je naveo, "neko na potpuno idiotski način - u toku noći srušio tri bespravno podignute kuće", Selaković je kritikovao medije kojima je slučaj Savamala interesantniji i značajniji nego to što je u vreme kada se pripremala NATO agresija ubijen ministar odbrane Pavle Bulatović.

CRKVA SE PROTIVI DA BUDE PREMIJERKA? Šta ministarka Brnabić kaže o SPC? "Savamala je najbolji primer zašto ste vi kao predstavnici medija - sedma sila. I kako možete da fingirate nešto kao najvažniju društvenu temu. Ali dobro, to je pitanje vaših uređivačkih politika u koje mi ne pada na pamet da se mešam", zaključio je Selaković.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.