OGLASILA SE GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Nema mesta nikakvim sumnjama u vezi sa čuvanjem izbornog materijala
Glasanje, Foto: Dado Đilas

izbori

OGLASILA SE GRADSKA IZBORNA KOMISIJA: Nema mesta nikakvim sumnjama u vezi sa čuvanjem izbornog materijala

Izborni materijal čuva se i obezbeđuje u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom, uz primenu svih fizičko-tehničkih mera

Objavljeno:

Povodom izjave jednog člana Gradske izborne komisije u vezi sa čuvanjem izbornog materijala nakon sprovedenih izbora oglasila se Gradska izborna komisija i poručila da je izborni materijal potpuno bezbedan, te da se sve vreme čuva u potpunosti u skladu sa svim procedurama.

Kako navode u svom saopštenju, izborni materijal čuva se i obezbeđuje u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom, uz primenu svih fizičko-tehničkih mera.

- Gradska izborna komisija u obavezi je da obavesti javnost da je izborni materijal potpuno bezbedan, te da se sve vreme čuva u potpunosti u skladu sa svim procedurama. Izborni materijal čuva se i obezbeđuje u skladu sa zakonom i dosadašnjom praksom, uz primenu svih fizičko-tehničkih mera. Prostorije za odlaganje izbornog materijala su pod video nadzorom, zaključane, zapečaćene i čuvane od strane profesionalnog obezbeđenja, pripadnika komunalne milicije i Ministarstva unutrašnjih poslova - saopštili su.

Glasanje
Glasanjefoto: Beta Miloš Miškov

Ovim putem, kako kažu, još jednom uveravaju sve građane da nema mesta nikakvim sumnjama u vezi sa čuvanjem izbornog materijala, te da su ovakve izjave opasne i mogu uneti nepotrebnu i neracionalnu paniku među birače.

- Bitno je napomenuti da Misija Kancelarije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) za demokratske institucije i ljudska prava – ODIHR, nikada nije imala nijednu primedbu na čuvanje izbornog materijala nakon sprovedenih izbora. Upravo iz tih razloga, Gradska izborna komisija se još jednom oglašava, kako ne bi dozvolila da ovakve izjave, koje su u potpunosti netačne, uruše poverenje građana u izborni proces. One takođe mogu naneti štetu i narušiti ugled Gradske izborne komisije, uprave Grada Beograda, svih zaposlenih u stručnoj službi, kao i svim akterima uključenim u rad Gradske izborne komisije, te tako i samom članu koji ovakve paušalne izjave iznosi u javnost. Ponavljamo još jednom da birači nemaju nikakvog razloga za brigu, te da će svaki njihov glas biti sačuvan i evidentiran na ispravan način - ssaopštili su.

Bonus video:

01:20

IMAMO SVOJA PRAVILA IGRE KOJA STRANCI TREBA DA POŠTUJU Gajić: Budu li objektivno, uveriće se da su naši izbori DEMOKRATSKI

(Espreso/ Telegraf.rs/ K. P/ Prenela V. A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.