VUČIĆ NAJAVIO POVEĆANJE MINIMALCA: Evo kolika će prosečna plata biti u decembru
Aleksandar Vučić, Foto: Prinstcreen/Pink

predsednik srbije

VUČIĆ NAJAVIO POVEĆANJE MINIMALCA: Evo kolika će prosečna plata biti u decembru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji "Vesti danas" na televiziji "PRVA" gde je govorio o svim aktuelnim temama za građane Srbije.

Aleksandar Vučić sastao se danas sa Stivom Voznijakom, inženjerom računarstva i suosnivača kompanije “Apple" i Vučić je tokom obraćanja saopštio da će predložiti da suosnivač kompanije Epl dobije srpsko državljanstvo.

"Reč je verovatno o najpametnijem i najinteligentnijem čoveku kojeg sam ikada sreo u životu. Pitao sam ga koliko cifara može da zapamti, rekao je da veštačka inteligencija može da bude reporter i novinar, a čovek mora da bude urednik. Reč je o čoveku koji je stvorio savremene kompjutere čiji dolazak u Srbiju menja poziciju Srbije na toj mapi. Razgovarali smo pre svega o obrazovanju, bavi se obrazovanjem dece od 11 do 13 godina najčešće i tražili smo šta za ta godišta možemo da uradimo. Mnogo više novca ćemo uložiti u obrazovanje, dovešćemo u Srbiju najmoćnije univerzitete, nećemo da nam klinci odlaze u inostranstvo jer ne mogu da u Srbiju nađu dovoljno dobar univerzitet", rekao je Vučić.

Vučić je potom govorio o rastu plata. U januaru 2024. godine se povećava minimalac.

"Između 820 i 830 evra će biti prosečna plata u decembru. Penzije će biti veće za 14,8 odsto, dok se minimalac povećava na preko 47.000 dinara. Plate će biti povećane za 10 odsto. Prosveta i obrazovanje su ključni za nas, moraćemo da ulažemo mnogo više. U maju, junu ili julu možemo da idemo na dodatno povećanje, ali posebno ćemo ići na povećanje u obrazovanju i ulaganje u mlade ljude", naveo je Vučić.

Bonus video:

00:06

Predsednik Vučić obilazi novi stadion u Zaječaru

(Espreso/Mondo/A.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.