PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: "Bar 10 medalja na Olimpijskim igrama!"
Predsednik pričao o narednoj Olimpijadi, Foto: PRINTSCREEN/VIDEOPLUS

ciljamo visoko

PREDSEDNIK VUČIĆ NAJAVIO: "Bar 10 medalja na Olimpijskim igrama!"

Predsednik pričao o narednoj Olimpijadi

Objavljeno: 11:20h

Šahisti Srbije su napravili najveći uspeh u istoriji ove zemlje, pošto su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu uspeli da se okite zlatnom medaljom, po prvi put u istoriji naše zemlje.

Zbog toga, predsednik Aleksandar Vučić je odlučio i da ugosti našu reprezentaciju, kojoj je obećao i značajno veći budžet za ovaj sport. On je rekao i da želi da se šah vrati u školi širom Srbije.

- Želimo da razvijamo šah, da razvijemo baze, kako u škole da vratimo šah. Ova nacija je poznata po ogromnoj ljubavi prema toj drevnoj igri, igri najintelektualnijih ljudi, ozbiljnih, odgovornoih, disciplinovanih i posvećenih, nekada smo organizovali šahovska takmičenja, to moramo da radimo i u budućnosti i verujem da je šahovski svet poseban svet, drugačiji život. Ugled Srbije je dramatično skočio posle zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, iako su to mnogo pokušali da sakriju jer je gotovo nemoguće pobediti one koji ulažu ogroman novac, kao što su Nemci, Azerbejdžan, kojima je to tradicija, kojima je to velika stvar. Mi ćemo kao država nastaviti da pomažemo, Aleksandre da naučiš srpski. On je Srbin koji je stigao iz Rusije, iz Uljanovske oblasti, pomalo govori, ali mora da ubrza, da nađeš devojku ovde lepo Aleksandre, ovde je tvoj život, tvoja budućnost, zauvek lepo u svojoj Srbiji ostao, od vas očekujem mnogo medalja.

Takođe, imao je i malu konverzaciju za predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije, Božom Maljkovićem, kojem je tražio nešto pred Pariz.

Predsednik Vučić je poprilični optimista pred najveću svetsku smotru takmičara na svetu, te je rekao da očekuje bar 10 medalja na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Božo, te pare što tražiš te pare za OKS, konačno ti stižu i dodatne te pare, da ne bude da nije bilo tih para, očekujemo 10 medalja u Parizu, a gledajte kako da se izvučete. Jeste, 10 medalja iz Pariza, do sada smo imali više, imali smo tri i četiri u Pekingu i Londonu, u Riju već osam, evo u Japanu devet, sad moramo dvocifreno iz Pariza, ja se uzdam u strelce i borce u različitim borilačkim discplinama, ali verujem da će i u ekipnim medaljama biti žetva medalja. Naravno i Novak Đoković, hvala mnogo i još jednom čestitam i da se borimo da ovo ne bude jedina medalja, hvala mnogo i živela Srbija

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.