SRBIJA U SVE VEĆEM STRAHU OD GROZNICE ZAPADNOG NILA: Broj ZARAŽENIH u PORASTU, oglasili se iz Batuta
Komarac, Foto: Scott Camazine / Alamy / Alamy / Profimedia

virus

SRBIJA U SVE VEĆEM STRAHU OD GROZNICE ZAPADNOG NILA: Broj ZARAŽENIH u PORASTU, oglasili se iz Batuta

Od groznice Zapadnog Nila obolelo je 40 muškaraca i 29 žena od 18 do 89 godina u Srbiji

Objavljeno:

U Srbiji je u ove godine 69 osoba obolelo od groznice Zapadnog Nila, objavio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Od tog sezonskog oboljenje koje prenose zaraženi komarci, obolelo je 40 muškaraca i 29 žena od 18 do 89 godina, naveo Institut na svom sajtu i dodao da sezona prenošenja tog virusa u Srbiji obično traje od juna do novembra.

Na teritoriji Beograda obolelo je 19 osoba, na području Južnobačkog okruga 20, a Zapadnobačkog i Sremskog okruga po sedam.

Komarac
Komaracfoto: Mario Saccomano / Alamy / Alamy / Profimedia

U Južnobanatskom okrugu su registrovana četiri slučaja te groznice, u Srednjobanatskom okrugu tri, a u Severnobačkom, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu po dva.

Govorio je da ga svrbi, a onda da ga boli

- Krako je izašao napolje, ali odjednom se vraća kući sa ujedima od komaraca svuda po telu. Nije mogao da izdrži jer kaže da ih je bilo toliko da su ulazili čak i u oči. Videli smo da ima ogromnu oteklinu od ujeda na nozi. Jezivo je izgledalo. Uplašio se govorio je prvo da ga svrbi, a onda i da ga boli. Stavili smo oblogu jer je bilo vrelo i namazali mast. Brzo nakon toga je malo splasnulo, ali pečat je ostao - ispričala je ona.

Redakciji Kurira se javila Beograđanka čije su dete koje je inače u osnovnoj školi juče izujedali komarci posle kiše kada je bilo u parku.

Komarac
Komaracfoto: pexels/Jimmy Chan

Na području Nišavskog, Severnobanatsko i Pomoravskog okruga je po jedna oosba obolela od virusa groznice Zapadnog Nila.

Bonus video:

03:32

VIRUS ZAPADNOG NILA ĆE SE ŠIRITI, BOLEST SE JAVLJA BEZ SIMPTOMA Dr Milićević: Stariji i osobe s komorbiditetom su najugroženiji

(Espreso/ Kurir/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.