Kako je IDIOT sprečio izbornu krađu u Zemunu?
Foto: Reuters

sramota!

Kako je IDIOT sprečio izbornu krađu u Zemunu?

Milica se suočila sa "izbornom krađom" i doživela neprijatno iskustvo
Objavljeno: 15:51h

Kada smo sa glasanjem odmakli sat-dva, bilo mi je jasno sa kim i čim se suočavam. Sa sigurnošću tvrdim da sam bila jedini predstavnik opozicije, iako je po spisku biračkog odbora trebalo da nas bude bar desetak. To je bio još jedan od razloga da moje budno oko ne propusti ni najsitniji detalj.

Sve je počelo kada je, naizgled prijatna, predsednica biračkog odbora, gospođa Nada Ilić, izjavila da ukoliko ne bude više od petoro ljudi na čiju adresu moramo otići zbog nemogućnosti dolaska na glasanje, neće se ni odlaziti. Saopštila mi je to šapatom i namigivanjem, očekujući od mene da joj budem tihi saučesnik u prvom u nizu nepravilnosti koje će gorepomenuta istog dana načiniti.

foto: Fonet/Imre Sabo

Do 20 časova proteklo je sve manje-više po protokolu jer i nije bilo mnogo šansi za manipulisanje nekim od segmenata biračkog procesa.

Kutija je na kraju dana otvorena i gospođa predsednica je saopštila korake kojima ćemo kontrolisati i brojati glasove. Tu sam se suprotstavila, jer nije bilo ni reči o jasnom i očiglednom uvidu svih članova u glasačke listiće. Stiže me prva uvreda: “Ko si ti da biraš postupak? Ti si došla samo da uzmeš 1500 dinara“.

Nevoljno sam pristala na njen predloženi sistem brojanja, uveravajući sebe da joj ništa od planiranih manipulacija neće proći, jer će svaki listić svakako proći kroz moje ruke ili ja ne izlazim sa biračkog mesta.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

Meni je zapala „gomilica“ kandidata koji me apsolutno nije zanimao. Bez obzira na lične afinitete, pošteno sam ih prebrojala i stavila ih ostalim članovima biračkog odbora na uvud. Zatražila sam listiće kandidata broj 6, koje je prethodno izbrojala očigledno bliska prijateljica predsednice biračkog odbora, takođe iz SNS-a. Ona je navodno izbrojala 473 listića. Na moje insistiranje da ponovo prebrojim listiće usledile su uvrede i pitanja: “Šta si ti ovde bre? Ko si umislila da si, devojko? Ćuti tu da te ne bih…“.

Na sve to sam uglavnom odgovarala molbama da ne podižu ton na mene bez razloga i da mi se ne obraćaju na taj način, podsetila sam ih da samo koristim svoje pravo kao član biračkog odbora i radim posao zbog kojeg sam i došla.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.