Kako je IDIOT sprečio izbornu krađu u Zemunu?
Foto: Reuters

sramota!

Kako je IDIOT sprečio izbornu krađu u Zemunu?

Milica se suočila sa "izbornom krađom" i doživela neprijatno iskustvo
Objavljeno: 15:51h

Studentkinja sociologije Milica Kojčić iz Beograda bila je kontrolor ispred pokreta "Dosta je bilo" na predsedničkim izborima, na biračkom mestu 81 u opštini Zemun, u Batajnici, u svojoj osnovnoj školi.

Međutim, ono sa čime se suočila nije bilo nimalo prijatno, jer je baš na tom biračkom mestu, prema njenim rečima pokušana izborna krađa, i to u korist predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića.

LJUDI U ČARAPAMA I KUTIJE BEZ PEČATA: Kako Vučić pravda snimak krađe koji je podigao Srbiju na noge?

Sanjin tekst i iskustvo vam prenosimo u celosti:.

"Par dana pre izbornog dana prijavila sam se da budem kontrolor ispred pokreta Dosta je bilo, za predsedničkog kandidata Sašu Radulovića. To je bilo moje prvo iskustvo sa one strane glasačke kutije.

Želela sam da pružim svoj skromni doprinos poštenom izbornom procesu i ostvarim, pre svega kao čovek, mikropobedu nad sistemom manipulacija i prevara na jednom od više od 8 hiljada biračkih mesta u Srbiji. Očekivala sam da ću uspeti u tome na svom biračkom mestu, broj 81, u svojoj opštini Zemun, u Batajnici, u svojoj osnovnoj školi.

UBACUJ JOŠ, DA VUČIĆ IMA 90%: Pojavio se snimak ubacivanja listića sa zaokruženim brojem 6, MUP najavio istragu (VIDEO)

Priprema za posao kontrolora sastojala se od čitanja uputstva kako se postupa na biračkom mestu i on lajn obuke koju je pokret Dosta je bilo organizovao. Sve mi je bilo savršeno jasno. Dočekala sam taj dan uzbuđena, sve to je za mene bilo nešto novo – i uloga i situacija, a takvim stvarima se moj entuzijazam i ja uvek radujemo.

foto: Beta

Nažalost, osećanje tog jutra nije bilo osećanje sa kojim sam taj dan završila. Od znatiželjne, uzbuđene i glasne studentkinje sociologije koja se izuzetno zanima za srpsku političku scenu, došla sam do statusa razočarane i utihnule građanke države u kojoj nema demokratije, u kojoj nema slobode, vladavine prava i moje sutrašnjice u njoj. U kojoj nema pravde i istine. To nije bila moja Srbija.

Nasilno sam te večeri emigrirala. Ne fizički, već svim svojim životnim pobudama i nadanjima u neku državu u kojoj sam stranac. U zemlju gde je čovek čoveku vuk. Ili Vučić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.