NEKO JOŠ STUDIRA, A NEKO SE UPISAO U SLAVNE KNJIGE FAKULTETA: Koliko su obrazovani kandidati za predsednika? (FOTO)
Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić, Aleksandar Jovanović Cile, Zorana Jevtić, Reuter/Marko Đurica, Dado Đilas

diplome na sunce

NEKO JOŠ STUDIRA, A NEKO SE UPISAO U SLAVNE KNJIGE FAKULTETA: Koliko su obrazovani kandidati za predsednika? (FOTO)

Znamo kad su izbori, znamo redosled kandidata, a evo i koje diplome poseduju...
Objavljeno:

*Luka Maksimović

foto: Reuters

Luka Maksimović - kandidat Grupe građana Ljubiša Preletačević Beli, Beli - Samo jako, pravo je osveženje ovih izbora. Ako ne može da učini Srbiju boljom, lepšom hoće sigurno!

Rođen je u Mladenovcu i student je komunikologije. S obzirom da je jako mlad ima još vremena za diplome i školovanje...

*Aleksandar Vučić

foto: Zorana Jevtić

Aleksandar Vučić koji je kandidat vladajuće koalicije, apsolutni je favorit, a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, kao jedan od najboljih studenata u generaciji.

Bio je pobednik na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije i pionirski prvak Beograda u šahu. Bio je stipendista Fondacije za razvoj naučnog podmlatka. Usavršavao se u Velikoj Britaniji, u Brajtonu, gde je nešto više od godinu dana pohađao kurs engleskog jezika.

*Boško Obradović

foto: Petar Lazović

Kandidat Dveri završio je čačansku gimnaziju, a potom diplomirao na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za srpsku književnost 2002. godine.

*Vojislav Šešelj

foto: Promo

Kandidat SRS i lider radikala, Vojislav Šešelj diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu za dve godine i osam meseci 1976. godine, a zatim i magistrirao 1977. godine. Doktorirao je u Beogradu 1979. godine, disertacijom na temu "Politička suština militarizma i fašizma". Najmlađi je doktor nauka u socijalističkoj Jugoslaviji.

Inače, Vojislav Šešelj ima najviše kandidatura, čak pet od iznenađenja na prvim višestranačkim izborima u decembru 1990. godine, a od tada je propustio samo one koje je pratio iz ćelije u Hagu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.