Poraslo dete, osamostalilo se, ali TATA SE I DALJE NEŠTO PITA: Istorija odnosa Vučića i Nikolića! (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

Početak kraja?

Poraslo dete, osamostalilo se, ali TATA SE I DALJE NEŠTO PITA: Istorija odnosa Vučića i Nikolića! (VIDEO)

Podela na ravne časti predsedničke i premijerske pozicije više ne zadovoljava saborce. Nakon što je Vučić najavio da će se kandidovati na izborima i direktno ugroziti Nikolićev dalji politički život, ovaj je rešio da mu maksimalno zakomplikuje i oteža stvari
Objavljeno: 17:17h

Kako u parlamentu, tako i na ratištu, Nikolić i Vučić prate Šešelja. Iako su na važnim funkcijama u stranci, realno oni su bili u senci velikog vođe.

Značajne državne funkcije dobila su obojica u Vladi narodnog jedinstva koju su činile SPS, JUL i SRS. Nikolić je njen potpredsednik, a Vučić je izabran za ministra za informisanje. Ni to im, ipak, nije pomoglo da se iščupaju iz Šešeljeve zaleđine.

VUČIĆ JE ZAVRŠIO S NIKOLIĆEM, VIŠE GA NE ZANIMA U ŽIVOTU: Prekid svake komunikacije premijera i predsednika?

Zato ni ne čudi što su ih glasači doživljavali tako, pa su mnogi poverovali da je situacija sa slike dole sasvim realna i da se zaista dogodila.

foto: Printscreen Facebook

A istina je, ipak, bila malo drugačija.

Tek kada su Vojislava Šešelja ispratili 2003. u Hag, odnosno kada je Nikoliću povereno čelo stranke, počinje priča o eksponiranju dva glavna lika ove priče.

foto: Printscreen Youtube/Zoran V

I dalje su veličali "srpskog junaka u Hagu", ali su na izborima, kako predsedničkim, tako i parlamentarnim, iz godine u godinu ostajali kratkih rukava. Postalo je jasno da nešto mora da se menja ako misle da dođu na vlast. Sa liderom u kazamatu i bremenom nacionalističke prošlosti Nikolić i Vučić odlučuju da okrenu stranicu.

foto: Dado Đilas

- Što se tiče Vučića, samo godinu dana nakon mog odlaska u Hag, 2004. godine kada sam saznao da se on tajno sastajao sa Mortonom Abramovicem, poznatim američkim diplomatom bliskim CIA, zaduženim za najprljavije poslove. To je javno rekao Džejms Lajon, tadašnji šef Međunarodne krizne grupe. Vučić je svojim ponašanjem pokazivao da ide u tom pravcu, pričao je kasnije Vojislav Šešelj o izdaji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.