Poraslo dete, osamostalilo se, ali TATA SE I DALJE NEŠTO PITA: Istorija odnosa Vučića i Nikolića! (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

Početak kraja?

Poraslo dete, osamostalilo se, ali TATA SE I DALJE NEŠTO PITA: Istorija odnosa Vučića i Nikolića! (VIDEO)

Podela na ravne časti predsedničke i premijerske pozicije više ne zadovoljava saborce. Nakon što je Vučić najavio da će se kandidovati na izborima i direktno ugroziti Nikolićev dalji politički život, ovaj je rešio da mu maksimalno zakomplikuje i oteža stvari
Objavljeno: 17:17h

Da li je ovo kraj jednog divnog prijateljstva? Naravno, onog iz koristi.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dva dugogodišnja politička partnera, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, došli su, izgleda do tačke gde im se putevi konačno razilaze. Iza njih su 24 godine, godine u kojima su zajednički klicali "gde su srpske zemlje, tu su i srpske radikali", bili uglavnom u opoziciji, ali i na vlasti, zaklinjali se na vernost Šešelju, plakali kada im je vođa odlazio u Hag, da bi na kraju sve to zajedno odbacili i osnovali SNS.

Usledila je nova borba i konačno ostvarenje sna - dolazak na vlast. No, svaki san ima svoj kraj, pa i ovaj, izgleda, doživljava svoj. Podela na ravne časti predsedničke i premijerske pozicije više ne zadovoljava saborce. Nakon što je Vučić najavio da će se kandidovati na izborima i direktno ugroziti Nikolićev dalji politički život, ovaj je rešio da mu maksimalno zakomplikuje i oteža stvari - kandidovaće se i on.

foto: Nebojša Mandić

A kako je počelo ta saradnja duga dve i po decenije?

Nikolić je prvi politički angažman imao u Narodnoj radikalnoj stranci, koju je 1990. osnovao Veljko Guberina, i za samo sedam meseci došao do mesta potpredsednika. Ta partija nije imala dug rok trajanja, pa se već naredne godine ujedinila sa Srpskim četničkim pokretom Vojislava Šešelja i tada nastaje Srpska radikalna stranka. Nikolić je automatski postao drugi čovek novoformirane stranke.

PREOKRET!!! NIKOLIĆ želi pomirenje s VUČIĆEM, neće podele!

Radikali su tokom ratnih godina često bili u ratnoj zoni, gde se zadesio i Aleksandar Vučić koji je radio kao novinar na “Kanalu S” na Palama tokom 1992. i 1993. godine. Opijen Šešeljevom retorikom on pristupa SRS-u 1993. godine i ubrzo biva izabran za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Samo dve godine kasnije, postaje generalni sekretar SRS.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.