U KOSOVSKOJ MITROVICI MIRNO: Danas počinje uklanjanje zida! (FOTO)
Foto: Fonet

rezultat dogovora

U KOSOVSKOJ MITROVICI MIRNO: Danas počinje uklanjanje zida! (FOTO)

Ograđivanjem prostora u blizini mosta na Ibru, krenula je realizacija projekta uređenja pešačke zone, uklanjanja postojećeg i gradnje novog potpornog zida. Radovi se odvijaju u skladu sa planom koji je usvojen na osnovu dogovora postignutog prošle noći
Objavljeno:

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je na vanrednoj sednici skupštine opštine da će potporni zid koji se nalazi u blizini mosta biti pomeren i uvučen dva metra prema pešačkoj zoni.

foto: Fonet /Fonetap

Goran Rakić je u obraćanju odbornicima rekao da je to ono što je dogovoreno još 8. decembra i da će taj redizajnirani deo nove strukture biti u stvari zaštita pešačke zone u Ulici kralja Petra kako niko ne bi vozilom mogao da uđe u pešačku zonu.

- Daljinski upravljači će biti kod onih zbog kojih su se i vodili ovi teški pregovori, a to su dežurne službe Hitne pomoći, Vatrogasna služba i policija jer će tu biti isključivo pešačka zona - rekao je Rakić. Gradonačelnik Severne Mitrovice je naglasio da građani nemaju razloga za strah i paniku.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u subotu Tanjugu da sporazum koji je postignut oko mosta u Kosovskoj Mitrovici garantuje mir i stabilnost i da je situacija nakon dogovora mnogo bolja i stabilna.

Stefanović je istakao da je Vlada državničkim potezima i odgovorima dovela do toga da imamo sporazum koji garantuje mir i bezbednost, kao i da garantuje da će se takve situacije moći rešavati samo pregovorima i razgovorima.

BONUS VIDEO: ESPRESO ANKETA: Da li ste za slanje srpske vojske na Kosovo?

(Espreso.co.rs/Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.