ŠTA JE ZAISTA PRIČAO ZORAN ZAEV? Osuđivao priznavanje Kosova, bio protiv toga da srpske crkve na KiM pripadnu Albancima!
Foto: Reuter

srbija je prijatelj

ŠTA JE ZAISTA PRIČAO ZORAN ZAEV? Osuđivao priznavanje Kosova, bio protiv toga da srpske crkve na KiM pripadnu Albancima!

U decemebru 2016. godine na vanrednim parlamentarnim izborima sa svojom partijom SDSM osvojio 47 glasova, ali Đorđe Ivanov, koji je dobio mandat nije uspeo da formira vladu
Objavljeno: 09:03h

Na vesti da će Makedonija tužiti Srbiju za genocid, izjavio je da su to laži i optužio vlast VMRO DPMNE za narušavanje odnosa Makedonije sa susedinm zemljama, između ostalog i sa Srbijom, Grčkom, Bugarskom i Albanijom. LICEMER BROJ 1! Gruevski šalje svoje batinaše zbog čoveka KOGA JE SAM BIRAO ZA MINISTRA! - Srbija nije samo naš sused, već bratski narod sa kojim delimo prošlost, kulturu, tradiciju, istoriju i zajedničku budućnost u evrointegracijama. Imamo dobre odnose sa zvaničnim vlastima u Srbiji i ja samo ne očekujem, već ću i da se zalažem kao premijer da unapredim saradnju na svim nivoima, izjavio je u intervjuu za Danas.

foto: AP

Zaev je takođe podsetio na probleme u Makedoniji izmedju Srba i Albanaca oko postavljanja spomenika caru Dušanu Nemanjiću u Skoplju i ocenio da je do toga došlo zbog "kvazipatriotske politike" vlasti VMRO DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Kako je istakao tom prilikom, odnosi Srbije i Makedonije moraju da budu unapredjeni, kao i odnosi s drugim susednim zemljama. Na pitanje kako će voditi spoljnu politiku ako dođe na vlast, odgovorio je da je prvi potez Makedonije mora biti poboljšanje odnosa sa susedima.

- Susedne zemlje moraju da budu prvi prijatelji Makedonije, ako želimo da nas Evropa smatra prijateljem, svet da nas smatra za prijatelja.

(Espreso.co.rs / B92 / Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.