Član odbora američkog kongresa: Kosovo je država bez vojske, a Srbiju naoružava Rusija
Foto: AP Mark Lennihan

nezavisna zemlja

Član odbora američkog kongresa: Kosovo je država bez vojske, a Srbiju naoružava Rusija

Kako se navodi u saopštenju Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma, objavljenom na sajtu tog odbora, Engel je pozvao SAD da stanu uz Kosovo
Objavljeno:

Kako se navodi u saopštenju Odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma, objavljenom na sajtu tog odbora, Engel je pozvao SAD da stanu uz Kosovo. - Kosovo, zemlja koju podžavamo i koja nas podržava, želi ono što svaka druga zemlja na svetu ima: vojsku, u kojoj njeni građani mogu da služe svojoj naciji, i verovatno služe pored naše vojske ukoliko im se ukaže prilika. Šta mi radimo? Mi prekoravamo i upućujemo diplomatske pretnje. Mi jasno stavljamo do znanja da ne podržavamo Kosovo da sada ima svoju vojsku. To je potpuno apsurdno i to je stav koji bi trebalo promeniti i to brzo - smatra Engel.

foto: Reuters Mike Segar

Podsetio je da su SAD među prvima priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i istakao da ta zemlja pruža Prištini najveću podršku. - Zbog toga, Kosovo je s ponosom postalo najjači podržavalac SAD u Evropi, sa podrškom koja dostiže 85 odsto - rekao je Engel. On je dodao da je u više navrata posetio Kosovo i ocenio da ljudi tamo ‚‚iskreno vole Amerikance i sve američke stvari".

Bonus video:

TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Izvor: Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.