Majko, ne brini ako se ne javim... Poslednja poruka stradalog vojnika ledi krv u žilama! (FOTO)
Foto: Espreso.co.rs

u čast heroju

Majko, ne brini ako se ne javim... Poslednja poruka stradalog vojnika ledi krv u žilama! (FOTO)

Dan pre nego što je ubijen na albanskoj granici javio se majci i rekao: „Ne brini ako se ne javim narednih dana. Tu sam, na obuci na brdu pored Niša”
Objavljeno:

- Ono što je najcrnje je što su oni imali i snimatelja. Planirali su pokolj i hteli su da ga ovekoveče. Zato s prisustvom NATO-a u Srbiji ne mogu da se pomirim. Oni su odgovorni za stradanja svih ljudi 1998. i 1999. godine, pa i za pogibiju mog sina.

foto: Espreso.co.rs

Ono što jedino ohrabruje porodicu Radoičić je to što je presuda dželatima mladih vojnika doneta prošle godine. Ubice mladih vojnika su osuđene pred Višim sudom u Nišu.

A porodica...ona je tu, živi s sećanjem na stradalog sina, žive za decu koju imaju.

Roditelji stradalog Vladimira, kojeg je Slobodan Milošević posthumno odlikovao 16. juna 2000. godine, sa sobom, osim njegove slike stalno nose i primerke knjige "Poslednja straža".

foto: Espreso.co.rs

Ovaj roman, na čijoj se naslovnoj strani nalazi upravo Lozankin sin, majčin ponos, govori upravo o poslednjim mesecima života vojnika junske klase izviđačko-diverzantske čete Niškog korpusa, Vladimira Radoičića, koji je 30. septembra 1998. poginuo u rejonu kasarne Košare u napadu albanskih terorista na vozilo Vojske Jugoslavije.

foto: Espreso.co.rs

(Suzana Trajković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.