MISTERIJA LIKVIDACIJE ENVERA HADRIJA: Kako je Služba godinama ubijala u inostranstvu i kakve veze Nana ima s tim (FOTO) (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić, Public

lude devedesete

MISTERIJA LIKVIDACIJE ENVERA HADRIJA: Kako je Služba godinama ubijala u inostranstvu i kakve veze Nana ima s tim (FOTO) (VIDEO)

Policijski izvori su godinama tvrdili da je ova "simbioza" DB i kriminalaca krenula od Darka Ašanina
Objavljeno: 23:06h

Otac Andrije Lakonića čak je i kazao da mu je sin priznao kako je agent SDB Jugoslavije.

- U junu 1989. godine sin mi je rekao da radi za SDB. Da je za tu službu išao u inostranstvo, Švajcarsku, Austriju... Imao je dva ili tri pasoša - kazao je otac ubijenog na suđenju.

Niko nije osuđen za smrt Lakonića.

Bivši obaveštajac, Boža Spasić, danas je proglašen krivim u Briselu, za ubistvo Hadrija, a njemu je suđeno u odsustvu.

Spasić je posredstvom jednog policijskog inspektora Miroslava Bižića došao u kontakt sa grupom beogradskih kriminalaca i poslao ih u Beligiju da izvrše egzekuciju, prema detaljima iz postupka do kojih je došao KRIK.

No, on tvrdi da sa tim ubistvom nema nikakve veze! Krik tvrdi pak da Spasića tereti i njegova knjiga "Lasica koja govori", u kojoj je napisao da stoji iza ubistva Hadrija i detaljno je opisao način na koji je izvedeno.

Podaci iz istrage koje je objavio Krik pokazuju da su tim ubica činili Veselin Vukotić, Andrija Drašković, Jusuf Bulić i Kristijan Golubović, a kako su Golubović i Bulić bili neuspešni, posao su "odradili" Vukotić i Drašković.

foto: Marina Lopičić

Spasić za Espreso o presudi za ubistvo: Nije bilo ni suđenja, niti smo obavešteni!

Spasić je danas za Espreso.co.rs kazao pak da navodi nekih da je Hadrija navodno ubio Andrija Lakonić, koji je prva žrtva podzemlja u čuvenom klubu "Nana" na Senjaku početkom 90-ih, "nemaju veze sa vezom".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.