Legija priznao sve o Ćuruvijinom ubistvu: Rade Marković mi je rekao da su ga Radonjini ubili!
Foto: Stock

Ključni svedok

Legija priznao sve o Ćuruvijinom ubistvu: Rade Marković mi je rekao da su ga Radonjini ubili!

Legija je na današnjem suđenju rekao da nema neposrednih saznanja ko je ubio Ćuruviju, ali da ima informacije koje je dobio od tadašnjeg direktora DB-a, sada optuženog, Radomira Markovića
Objavljeno: 18:56h

Nije želeo da otkrije ko mu je pretio, ali je kazao:

- Nemojte da se brinete, srediću ja to sam!

Na pitanje da li je uplašen, odgovorio je kratko sa: Ne!

Propitivanje

Na pitanje zašto je jednom prilikom izjavio da je Ćuruvija stradao jer je izdao jedno prijateljstvo, i na koga je mislio kada je rekao da je u njegovoj likvidaciji upotrebljen državni aparat - Legija je danas rekao: na državni vrh tada, i na političare u njemu.

Legiju su podsetili da je tada rekao i da je on jedan ozlojeđen čovek jer je bio angažovan za prljave poslove zbog ličnih sukoba.

Novi svedok

foto: Beta

Zbog pojedinih izjava u medijima, advokat odbrane je zatražio da novi svedok na ovom suđenju bude Ljiljana Smajlović, bivša urednica Politike. Ona je bila član komisije za utvrđivanje istine o ubistvu novinara u Srbiji.

Izuzeti iskaz iz 2014!

Na sudu je traženo i da se Legijin iskaz iz 2014. izuzme iz spisa, jer ga je davao "u nehumanim uslovima, do duboko u noć, pod pritiskom".

Legija, prema navodima odbrane, nije imao branioca, napolju je bio mrak, nije imao slobodnu volju i iskaz je davao pred dva tužioca - obrazložili su iz odbrane zašto iskaz dat 9. januara 2014. godine ne sme biti validan.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.