JOŠ ČEKAM NA KAPIJI, IZGUBILA SAM NADU DA ĆE KRVNIK BITI PRONAĐEN: Milicu (16) je ubica preklao, majčine reči BOLE
Milicu (16) je ubica preklao, Foto: Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

PROŠLO JE 10 GODINA

JOŠ ČEKAM NA KAPIJI, IZGUBILA SAM NADU DA ĆE KRVNIK BITI PRONAĐEN: Milicu (16) je ubica preklao, majčine reči BOLE

Kobnog 7. oktobra, Svetlana je došla je sa posla i na kapiji čekala svoju jedinicu da se vrati kući

Objavljeno:

Pre tačno deset godina, kao grom iz vedra neba, odjeknula je vest da je na periferiji Subotice svirepo ubijena šesnaestogodišnja devojčica Milica Barašin. Deceniju kasnije, njen krvnik je i dalje na slobodi.

"Iskreno, izgubila sam svaku nadu da će on ikada biti pronađen", sleže ramenima devojčicina majka Svetlana Simendić.

Kobnog 7. oktobra, Svetlana je došla je sa posla i na kapiji čekala svoju jedinicu da se vrati kući. Iako je nekoliko dana bila bolesna i nije išla u školu, Milica je namolila baku da je pusti da ode da se vidi sa drugaricama. Svi zajedno su krenuli kućama i drugari su je ispratili do jednog dela puta, a odatle je sama skrenula ka naselju Zorka. Imala je slušalice u ušima i verovatno nije primetila da je neko prati, sve dok joj nepoznati muškarac nije prišao sa leđa i prevukao je preko somborske pruge. U jednom potezu prerezao joj je vrat i ostavio je u lokvi krvi.

"Kao sad da je čekam na kapiji i vidim kola Hitne pomoći kako dolaze. I sad mogu da osetim tu jezu koja me je prošla kada sam krenula ka njima", naviru majci još uvek živa sećanja.

"Mislim da takvo svirepo ubistvo jednog deteta niko normalan ne bi zataškao, nisu ljudi toliko zli, ali su jednostavno napravljeni propusti tokom uviđaja i istrage. Ubica koji je očigledno krenuo sa namerom da ubije, jer kod sebe nije imao ni telefon, imao je vremena da pobegne gde god je hteo", kaže Svetlana Simendić.

DECO, ČUVAJTE SE

Misterija Miličinog ubistva se i dalje prepričava u Subotici, o čemu svedoče i poruke koje Svetlana često dobija.

"Nedavno su mi pisale devojčice koje su išle da obiđu spomen-ploču pored pruge gde se desilo ubistvo, jer su mnogo čitale o slučaju. One su maltene bile bebe kada se sve to desilo i nisam ni pomislila da može da ih interesuje. Svima kažem: Deco, čuvajte se, opasnosti vrebaju na svakom koraku", poručuje Svetlana.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.