Zločini koji su potresli Srbiju: JEDNO IM JE ZAJEDNIČKO - I DALJE SU MISTERIJE (FOTO)
Foto: Filip Plavčić/Dragana Udovičić/Privatna arhiva

misterija još traje

Zločini koji su potresli Srbiju: JEDNO IM JE ZAJEDNIČKO - I DALJE SU MISTERIJE (FOTO)

Osvrnućemo se na nekoliko ubistava čiiji počinioci još uvek šetaju slobodno, dok porodice žrtava čekaju pravdu

Objavljeno: 08:46h

Izraz savršen zločin podrazumeva krivično delo iza kojeg nisu ostali nikakvi materijalni dokazi koji bi ukazali na počinioca. Takvi zločini nažalost nisu retkost. Osvrnućemo se na nekoliko ubistava čiiji počinioci još uvek šetaju slobodno, dok porodice žrtava čekaju pravdu.

Ubistvo Milice Barašin

Više od sedam godina je prošlo od stravičnog ubistva Milice Barašin u Subotici. Nesrećna devojka ubijena je nedaleko od svoje kuće, a ubica još uvek nije pronađen.

foto: Printskrin Youtube / Radio Televizija Vojvodine

Iako se oko ovog zločina tada podigla velika prašina, čini se da je javnost ubrzo zaboravila na sudbinu ove devojke. Istraga ovog ubistva još uvek traje, a Miličina majka Svetlana Simendić ne gubi nadu da će počinilac biti pronađen.

Podsećamo, Milica Barašin ubijena je 7. oktobra 2010. godine u subotičkom naselju Zorka, na 50 metara od svoje kuće. Monstruozni zločin počinio je nepoznati muškarac koji ju je ubio presekavši joj glavnu aortu na vratu i ostavio njeno obezglavljeno telo u lokvi krvi.

Ubistvo Velibora Vučurovića

Mladi kompozitor Velibor Vučurović ubijen je 27. aprila 2010. godine u Novom Sadu, dok je šetao gradom. Nepoznati napadač ispalio je hitac koji ga je pogodio u glavu. Počinilac još uvek nije pronađen.

foto: Printscreen/Facebook/ Tamara Tamara‎Velibor Vučurović 02.06.1979 - 27.03.2010 - NE SME SE ZABORAVITI!

Veliborova porodica već više od 7 godina čeka pravdu, i nemaju nameru da od iste odustanu.

Podsećamo, Velibor je sporne večeri, nešto pre 21 sat, išao Bulevarom Jaše Tomića u pravcu Železničke stanice. Bio je sam, a pošto je padala kiša, u ruci je držao kišobran. Hitac ga je oborio u blizini raskrsnice sa Ulicom Jovana Hranilovića. Pao je na pločnik, a građani i vozači koji su se zatekli na mestu bezuspešno su pokušali da mu pomognu,ali nažalost u tome nisu uspeli.

Ubistvo Jelene Marjanović

Pevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Od trenutka pronalaska njenog beživotnog tela javnost se ne smiruje.

Iako je za ubistvo osumnjičen njen suprug Zoran Marjanović, koji se trenutno nalazi u pritvoru, pravda još uvek nije zadovoljena.

foto: Printscreen/Youtube/Grand Magazin Tv Grand

O ovom ubistvu razvijene su mnoge teorije, saslušano je više od 14 svedoka, pojavilo se mnoštvo tragova koji bi mogli pomoći da počinilac bude pronađen, međutim, istraga još uvek traje.

foto: Zorana Jevtić

Podsećamo, Jelena Marjanović ubijena je 2.aprila na nasipu u Borči, kada je sa suprugom i petogodišnjom ćerkom otišla na trčanje. Njeno beživotno telo pronađeno je sledećeg dana u obližnjem kanalu. Usmrćena je sa devet udaraca u glavu najverovatnije tupim predmetom, za kojim se, kao i za počiniocem, još uvek traga.

Ubistvo Đorđa Andrejića

Među nerešenim zločinima je i ubistvo dečaka Đorđa Andrejića iz sela Majilovac kod Požarevca, koji je nestao na njivi 22. jula 2010. godine.

U depou Višeg suda i dalje se nalazi nađena lobanja koja se smatra njegovom, iako su veštaci utvrdili da je oprana u varikini kako bi se uništili tragovi DNK i da je doneta i podmetnuta sa nekog drugog mesta.

foto: Dragana Udovičić

Viši sud je za ubistvo dečaka optužio njegovu majku, Marinu Andrejić i osudio je na 20 godina zatvora, ali je ona oslobođena od strane Apelacionog suda, u nedostatku dokaza.

Podsećamo, Đorđe Andrejić je sa majkom Marinom otišao na njivu, odakle se posle dva dana vratila samo ona.

U potrazi za Đorđem danima je učestvovalo nekoliko stotina meštana Majilovca, pripadnika policije i Žandarmerije.

Lobanju Đorđa Andrejića pronašli su lovci u ataru sela Majilovca, 7. novembra prošle godine, tri meseca nakon njegovog nestanka.

Marina Andrejić je tokom prvostepenog postupka poricala da je ubila sina i tvrdila da joj je prvobitno priznanje iznuđeno u policiji.

Bilo da se ovde radi o ubistvu ili otmici, vinovnici će ostati nekažnjeni, jer za dečakom odavno više niko ne traga.

(T.B.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.