"PRETRAŽUJE SE TEREN GDE LJUDSKA NOGA NIJE KROČILA": Državni sekretar MUP-a o detaljima potrage za telom Danke Ilić
Željko Brkić, Foto: Printscreen/youtube/Happy tv

"POLICAJCI RIZIKUJU ŽIVOTE"

"PRETRAŽUJE SE TEREN GDE LJUDSKA NOGA NIJE KROČILA": Državni sekretar MUP-a o detaljima potrage za telom Danke Ilić

Brkić je istakao da neumoran rad MUP-a neće prestati, kao i da se sprovode intenzivne akcije na rejonu Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine

Objavljeno:

Potraga za telom ubijene Danke Ilić (2) ušla je u šesti dan. Policija neumorno traga, obilazi i kopa sva mesta po Banjskom polju i okolini kako bi se telo devojčice što pre pronašlo. Državni sekretar MUP-a, Željko Brkić istakao je danas da policija neumorno traga za telom Danke Ilić, kao i da se pretražuje rejon Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine.

Željko Brkić govoreći o osumnjičenima za ubistvo male Danke Ilić istakao je nedavno da je njihov oblik ponašanja jedan od najmonstruoznijih. Jedan od osumnjičenih detaljno je opisivao kako je ubio Danku Ilić, dok je drugi odlučio da se brani ćutanjem. Takođe, osumnjičeni za ubistvo svaljuju krivicu jedan na drugog, istakao je Brkić nedavno, pokušavajući na taj način da se izvuku.

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova osvrnuo se na spekulacije i apelovao na javnost da se vodi saopštenjima MUP-a. Ističe i da policija neumorno traga za telom Danke Ilić

- Ovo je zaista bolna tema za čitavo društvo, dosta je bilo spekulacija o tom monstruoznom zločina. 4. aprila smo suočeni sa istinom da dete nije živo, tada su sve naše nade potonule da ćemo dete živo naći. Od 26. mata do 4. aprila bilo je dosta spekulacija. Mi iz MUP-a smo od 26. marta izašli sa 9 saopštenja, kako ne bismo ugrozili istragu. Preko 1500 naših pripadnika je dalo sve od sebe da pronađe dete otkako je prijavljen nestanak. Mi sa ove strane kao profesionalci morali smo da se držimo procedura i da ne dozvolimo da se istraga kompromituje. Ja bih ovom prilikom zamolio sve učesnike u javnom prostoru, sve one koji imaju mogućnost da iznesi javnu reč koja se čuje da se vode saopštenjima koje izdaje MUP. Molim javnost da ne podleže lažnim vestima i proizvoljnim zaključcima, već da veruje policiji. Neumorno tražimo telo Danke Ilić - rekao je Brkić gostujući na Happy TV.

Željko Brkić
Željko Brkićfoto: Printscreen/youtube/Happy tv

"Pretražuje se teren gde ljudska noga nije kročila"

Brkić je istakao da neumoran rad MUP-a neće prestati, kao i da se sprovode intenzivne akcije na rejonu Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine.

- Moram da kažem da naši ljudi izlažu svoje živote riziku i opasnosti jer pristupaju tako nepristupačnim terenima gde ljudska noga nikada nije kročila. Svi su oni ljudi, svi oni se osećaju sa patnjama ove porodice i imaju decu tog uzrasta. I ta njihova odgovornost prelazi službeno i profesionalno. To je moralna i ljudska odgovornost - rekao je Brkić i dodao:

- Sama činjenica da tela nema, to je priča iz romana. Mi imamo direktne veze koje njih spajaju sa zločinom. Ovde se ni u kom slučaju ne može raditi o običnom ubistvu, ovo je teško ubistvo i za to je predviđena doživotna kazna. Ko im je pomogao, kako su premestili telo, okolnosti, sve će se to utvrditi. Sva pitanja koja javnost intrigira, dobiće odgovor - rekao je Brkić.

Bonus video:

03:19

ZBOG OVOG PRAVA OSUMNJIČENI NE MORAJU DA SARAĐUJU! Advokati izneli šok tvrdnje: Koje su političke posledice uvođenja smrtne kazne?

(Espreso / Blic/ Happy tv/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.