PSIHOLOG REPAC OVAKO ANALIZIRA PROFILE OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO MALE DANKE" Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno..."
Snežana Repac, Foto: Kurir

nelogičnosti u izjavama

PSIHOLOG REPAC OVAKO ANALIZIRA PROFILE OSUMNJIČENIH ZA UBISTVO MALE DANKE" Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno..."

Psihološkinja Snežana Repac razotkriva sve nelogičnosti u izjavama osumnjičenih za ubistvo male Danke

Objavljeno: 23:58h

Osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić su devet dana nakon potrage za devojčicom priznale da su je ubile, a onda je dotad zamršeno klupko postalo još zamršenije. D.D. i S.J. su na saslušanju rekli da su dva dana nakon ubistva premestili telo sa deponije na koju su ga bacili, ali da se ne sećaju gde. Psihološkinja Snežana Repac objasnila je da je takav vid amnezije malo verovatan.

Repac kaže da su kompletni iskazi D.D., osumnjičenog da je vozilom "fijat panda" udario Danku Ilić, a potom je usmrtio i S.j., koji se sumnjiči da je kao suvozač pomogao da se otarase tela Danke Ilić, veoma nedosledni.

- Ima mnogo logičkih nedoslednosti. Gotovo je malo verovatno da imaju amneziju sedam dana nakon počinjenog dela. Može doći do momentalne amnezije, u nekoj određenoj situaciji, ali i tada se mogu zaboraviti samo neki detalji, ali ne cela situacija koja ih je potpuno angažovala na psihološkom planu. Ako se seća prvog dela, onda se seća i svega daljeg - navodi psihološkinja Snežana Repac za "Blic".

Potraga za telom
Potraga za telomfoto: MUP

Kako dalje objašnjava, nelogičnosti potkrepljuju navodi da je D.D. angažovao pomagače, što dalje implicira da je premestio telo ubijene Danke Ilić sa predumišljajem, te da se ni u tom kontekstu ne može govoriti o zaboravljanju lokacije tela.

"Počinili zločin da bi zamaskirali prekršaj"

Sa aspekta psihologije Repac je izjavila da je veoma kompleksno govoriti o psihološkom profilu S. i D., zbog činjenice da je ovaj slučaj sada baziran na iskazima obojice.

- Njihova izjava da su počinili zločin kako bi zamaskirali prekršaj i izbegli kaznu je veoma nelogična. Ako su do tog trenutka, kada su je udarili, bili normalni i mentalno zdravi, kako je moguće da odjednom donesu takvu odluku da detetu ne pruže pomoć i ubiju je? Dakle, potpuno odsustvo empatije - ističe Repac.

Psihološki profil ubica

Pod pretpostavkom da su izjave D.D. i S.J. istinite, sagovornica Blica kaže da su dominantne krimogene crte u strukturi ličnosti obojice.

1 / 2 Foto: Nemanja Nikolić

- Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, iako ih ne poznajemo, možemo pomisliti da su u pitanju manipulativne ličnosti, koje su sklone negiranju počinjenih stvari i pripisivanju krivice drugima. Imaju suženo polje svesti, ne dotiče ih ljudska potreba i zaslepljeni su svojom sebičnošću - navodi psihološkinja za "Blic".

Podsećamo, policija već šest dana traga za telom ubijene Danke Ilić (2). Pripadnici MUP-a i vatrogasne jedinice neumorno obilaze i kopaju sva mesta po Banjskom polju i okolini kako bi se telo Danke Ilić što pre pronašlo. Nažalost, još uvek nema naznaka gde su ga ubice sakrile. Potragu dodatno remeti iznenadna smrt brata ubice devojčice, koji se smatrao jednim od ključnih svedoka jer je priznao da je pomogao bratu da se reši tela.

Bonus video:

03:35

GARANTUJEM 1.300 ODSTO DA NIJE UBIO DANKU! Šokantno svedočenje majke osumnjičenog: Kad je došla policija, MOŽDA JE BILO I SMEŠNO

(Espreso / Blic / Snežana Čenad / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.