"IŠČUPAĆU TI SRCE!" : Otac klijenta napao advokata u Leskovcu!
Foto: PrintScreen/ Instagram/ 192_rs

UŽASNO

"IŠČUPAĆU TI SRCE!" : Otac klijenta napao advokata u Leskovcu!

"Vikao je ’Iščupaću ti srce’, vređao i psovao i pretio da neće na ovome da se završi

Objavljeno:

Advokat Lazar Ranđelović iz Leskovca napadnut je danas u svojoj kancelariji.

Tridesetodnogodišnji advokat iz Leskovca Lazar Ranđelović povređen je danas nakon što ga je u poslovnoj kancelariji napao otac njegovog klijenta. Ranđelović je, prema nalazu lekara zadobio lake telesne povrede u predelu abdomena i ogrebotine na genitalijama jer ga je napadač prvo udario u predelu stomaka, a zatim uz reči pretnje da će ga ubiti stisnuo i vukao za genitalije.

"Vikao je ’Iščupaću ti srce’, vređao i psovao i pretio da neće na ovome da se završi. A sve to samo zato što je došlo vreme za naplatu troškova postupka, shodno važećoj advokatskoj tarifi“, kaže Ranđelović.

Šezdesetogodišnji Goran J. iz Leskovca, koji je napao Ranđelovića, priveden je i procesuiran od strane nadležnih organa, potvrđeno je u Policijskoj upravi Leskovac. Prema nezvaničnim informacijama, prijavljeni ranije već napadao drugog advokata. Inače, Ranđelović je zastupao njegovog sina u krivičnom postupku, koji još uvek nije pravnosnažno okončan, i u toku je drugostepeni postupak po žalbi. Klijent je okrivljen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i napuštanje lica povređenog u saobraćajnoj nezgodi.

"Napadi na advokate su sve češći, ne samo u Leskovcu, već u celoj zemlji. Smatram da ovakav vidu napada od strane bilo kog lica predstavlja zapravo napad na celu advokaturu. Znam za mnoge moje kolege kojima je prećeno, koji su fizički i verbalno napadani, ali iz nekog razloga o tome ćute. Ovakvi napadi utiču na nezavisnost advokature, kao i na bezbednost lica koja se bave pružanjem pravne pomoći. Mislim da bi trebalo svi da se zapitamo da li je normalno da u zemlji u kojoj postoji vladavina prava napadači mogu upasti u poslovne prostorije advokata i napasti ga čak i kad nisu njegovi klijenti“, zaključuje Ranđelović.

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.