ŠEST GODINA OD PUCNJAVE U RUZVELTOVOJ: Programer dobio otkaz, pa krenuo u KRVAVI PIR u firmi
Programer Nebojša Stojilković, Foto: Fotomontaža, Privatna Arhiva

strašno!

ŠEST GODINA OD PUCNJAVE U RUZVELTOVOJ: Programer dobio otkaz, pa krenuo u KRVAVI PIR u firmi

Programer Nebojša Stojilković je pucao na kolege, otišao kući i razneo se

Objavljeno:

Programer Nebojša Stojilković (31) upao je u firmu u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, u kojoj je prethodno dobio otkaz, i zapucao iz pištolja na bivše kolege.

U stravičnoj pucnjavi, koja se odigrala pre tačno šest godina, na mestu je ubio šefa Branka Kanjevca (31), Marko Filipović (36) je ranjen u rame, dok je Igor Radenković u panici skočio kroz prozor i pri padu povredio rame i karlicu!

Pomahnitali Stojilković je potom mirno otišao do svog stana u Ulici vojvode Savatija i pucao u plinsku bocu! Odjeknula je snažna eksplozija, a on je u teškom stanju prebačen u Urgentni centar, gde je sledeći dan podlegao povredama.

Pozaključavali se

Krvava drama odigrala se 12. marta 2018. u 10.45 sati, u prostorijama firme "Privredni savetnik za informacione tehnologije".

- Nebojša je tri dana ranije dobio otkaz nakon što se sukobio sa kolegama oko jednog važnog projekta. Očigledno je da je nakon toga brižljivo isplanirao masakr, jer je negde nabavio nelegalni pištolj i odlučio da krene u osvetu - ispričao je izvor iz istrage.

Stoilković je, prema rečima izvora, mirno prošao pored sekretarice u prizemlju zgrade i mahnuo joj, a onda se popeo na sprat, gde se nalaze kancelarije ovog preduzeća:

- Dok se peo uz stepenice, izvadio je pištolj iz pantalona. Uputio se pravo u kancelariju i u njoj zatekao trojicu bivših kolega, koji su imali sastanak. Bez reči je s vrata pravo u glavu pucao Kanjevcu i na mestu ga ubio, a zatim je pogodio u rame i Filipovića. Radenković je za to vreme u strahu skočio kroz prozor sa sedam, osam metara visine i čudom preživeo pad.

Stojilković bi verovatno nastavio krvavi pir po firmi da ostali zaposleni, kada su čuli pucnjavu, nisu pozaključavali svoje kancelarije i zabarikadirali se unutra.

- On je potom krenuo da šutir vrata na pojedinim kancelarijama. U vrata jedne od njih, gde su bile dve radnice, čak je i pucao. Kada je video da ne može da uđe, okrenuo se i mirno napustio firmu - naveo je izvor.

Pucao u plinsku bocu

Nebojša je, ispostavilo se, tokom krvavog pira ispalio ukupno pet metaka. Kad je izašao napolje, seo je u automobil i odvezao se do stana koji je iznajmljivao u Ulici vojvode Savatija.

Tamo je pucao u plinsku bocu, koja je eksplodirala i bukvalno ga izbacila kroz ulazna vrata na stepenište zgrade.

Sve njegove dojučerašnje kolege opisale su ga kao depresivnog usamljenika i tvrdoglavog čudaka, kompjuterskog zaluđenika koji nikad nije želeo da odstupi od svog mišljenja, pa makar ono bilo i pogrešno. Zbog toga su mnogi imali poteškoća da normalno komuniciraju s njim.

Stojilković je, inače, rođen i odrastao u vranjskom naselju Rudina. U komšiliku, gde je je živeo do svoje 18. godine, potvrdili su da potiče iz ugledne porodice i da je oduvek bio izuzetan đak, pravi genije. Završio je Elektrotehnički fakultett u roku, nijedan ispit nije pao.

Iza ubijenog ostao sinčić u pelenama

Pokojni Branko Kanjevac je odmah nakon završetka studija počeo da radi u preduzeću "Privredni saventik za informacione tehnologije" i svojom predanošću i sposobnošću došao je do rukovodećeg mesta. Iza njega su ostali supruga i sin, star samo godinu dana.

Njegov otac je Radoman Kanjevac, direktor Radija Beograd i autor mnogih hitova grupe "Galija". Pre toga je bio urednik Studentskog programa "Index 202", kao i glavni i odgovorni urednik Televizijskog OK kanala. Objavio je i nekoliko knjiga poezije.

Bonus video:

00:12

Ubistvo u Novom Sadu

(Espreso/Informer/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.