PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU ZA JOŠ 30 DANA: Iza rešetaka ostaju njegov otac, ujak i brat
Uroš Blažić, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/Društvene mreže

ODLUKA SUDA

PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU ZA JOŠ 30 DANA: Iza rešetaka ostaju njegov otac, ujak i brat

U ovom slučaju Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo je optužnicu koja je u fazi potvrđivanja

Objavljeno: 11:38h

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću, osumnjičenom da je 4. maja prošle godine u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet, a ranio 12 osoba.

Pritvor je, pored Blažiću, produžen i njegovom ocu R. B., kao i ujaku G. G. i bratu od ujaka B. G.rečeno je za Tanjug u tom sudu.

U ovom slučaju Više javno tužilaštvo u Smederevu je podiglo je optužnicu koja je u fazi potvrđivanja.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice žalbu je uložio branilac prvooptuženog Uroša Blažića.

Pored njega, tužilaštvo je uložilo žalbu na odluku Višeg suda u Smederevu da razdvoji postupak u odnosu na G. G. i B. G.

Viši sud u Smederevu ranije je doneo rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Uroša Blažića i njegovog oca, dok se oglasio mesno nenadležnim u odnosu na ujaka i dedu Gorana G. i Borisa G. iz Vinjišta, smatrajući da je za njih nadležan Viši sud u Kragujevcu, pa će po pravosnažnosti optužnice dostaviti spise predmeta.

Blažiću je optužnicom stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Uroš Blažić
Uroš Blažićfoto: Nemanja Nikolić, Mup

Njegovom ocu stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti.

Istragom je utvrđeno da je njegov otac u kući u kojoj je živeo neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komad metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

G. G. i B. G. iz Kragujevca optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu Blažiću stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja, lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloletno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.

Bonus video:

00:47

KAKVU PRESUDU MOŽEMO OČEKIVATI ZA MASAKR U RIBNIKARU? Stručnjaci odgonetnuli pravna pitanja: Roditelji spremaju kolektivnu tužbu!

(Espreso/Telegraf/E.H./Agencije/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.