IVANIN UBICA SLOBODNO ŠETA VEĆ VIŠE OD GODINU DANA: Policija NE MOŽE DA UĐE U TRAG Jetmiru, porodica žrtve OČAJNA
Ivana Krivokapić, Foto: printscreen facebook/Miodrag Ktivokapic, Nemanja Nikolić

TUGA

IVANIN UBICA SLOBODNO ŠETA VEĆ VIŠE OD GODINU DANA: Policija NE MOŽE DA UĐE U TRAG Jetmiru, porodica žrtve OČAJNA

Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se krajem decembra 2022. godine, kada je u stanu na Zvezdari zatečeno telo devojke sa povredama

Objavljeno:

Jetmir Gočaj, Crnogorac albanskog porekla osumnjičen da je pre godinu i tri meseca u iznajmljenom stanu na Zvezdari ubio studentkinju Ivanu Krivokapić, a potom nestao bez traga, i dalje izmiče policiji. Indicije da se krije u nekoliko različitih država do sada nisu dovela do hapšenja, a Ivanina porodica i dalje čeka pravdu za svoju ćerku. Motiv ovog stravičnog zločina je, kako je saopštilo tužilaštvo, bila ljubomora, a nesrećnu devojku Gočaj je ubio golim rukama.

Zločin koji je potresao Srbiju dogodio se krajem decembra 2022. godine, kada je u stanu na Zvezdari zatečeno telo devojke sa povredama. Ubijena Ivana se tih dana nije javljala svojoj porodici, pa su njena braća zato odlučila da je obiđu u stanu u kom je živela sama. Došavši na lice mesta zatekli su zaključana vrata stana, a kako nisu mogli da uđu, pozvali su vlasnicu stana da zajedno otvore. Tada su, u sobi na krevetu, zatekli stravičan prizor – Ivanino telo sa vidnim povredama ležalo je na krevetu, bluza joj je bila zadignuta, a pantalone spuštene.

Zvezdara, Pronađeno telo
foto: Nemanja Nikolić

Verzija da je neko upao u stan radi pljačke i ubio Ivanu je odmah pala u vodu jer u stanu nije zatečena premetačina, vredne stvari poput njene ogrlice, su bile tu, a vrata su bila zaključana. Upravo taj detalj odredio je pravac istrage, a odmah je bilo jasno da je Ivana svog dželata pustila u stan, da ga je poznavala i po svemu sudeći imala poverenja u to. Nakon što je ubio nesrećnu studentkinju, otišao je iz stana, zaključao vrata sa sobom i nestao.

Otežavajuća okolnost bila je ta što kamere na zgradi u kojoj je Ivana živela nisu postojale, ali su ipak uspeli da utvrde da je u njenom stanu tih dana boravio jedan mladić.

Bizarne poruke

Zvezdara, Pronađeno telo
foto: Nemanja Nikolić

U međuvremenu, novinari zaintrigirani pojedinostima ove priče uporno su pokušavali da nađu sagovornika iz Ivanine porodice ili bliže okoline kako bi dobili makar kakav uvid u njen život. Tada se izdvojio jedan mladić, Jetmir Gočaj koji je u danima nakon njenog ubistva, objavio veći broj tužnih poruka na svom profilima na društvenim mrežama, kao i zajedničkih fotografija sa Ivanom Krivokapić. Taj mladić bio je raspoložen da govori za medije, davao je izjavu u brojnim beogradskim medijima, a onda je stiglo zastrašujuće saopštenje iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu – Jetmir Gočaj bio je osumnjičen za Ivanino ubistvo.

Udavio je i nestao

Tih dana Gočaj je još kratko kontaktirao sa novinarima, tvrdeći da je on kod kuće u Crnoj Gori i da policija, ukoliko sumnja da je on ubica, može slobodno da ga uhapsi. Ubrzo nakon toga, Gočaj je obrisao sve objave sa društvenih mreža, sve Ivanine fotografije i prestao da odgovara na poruke.

Jetmir Gocaj
foto: Printscreen / Facebook

Paralaleno sa tim, tužilaštvo i policija su uspeli da rekonstruišu šta se dogodilo u stanu i neposredno nakon zločina. Veruje se da je Ivana ubijena u periodu između 00.37 i 5.30 ujutru 23. decembra. Kako se sumnja, Gočaj joj je presudio tako što ju je ugušio, a veruje se da je motiv ljubomora. Tužilaštvo je preciziralo i da je Jetmir 12 dana pre ubistva boravio u Ivaninom stanu, a kobnog dana došlo je do svađe između njih dvoje, tokom koje joj je rukama stezao nos i usta dok nije izdahnula.

Takođe, tužilaštvo je još tada saopštilo da se veruje da je Gočaj našu državu napustio već istog dana autobusom. Do sada su se pojavljivale sumnje da se krije u Crnoj Gori, u Albaniji, Austriji ili Nemačkoj, a pojedine informacije ukazuju na to da se krije na Kosovu i Metohiji. Ipak, nijedna od ovih informacija nije dovela do njegovog hapšenja.

Pokušavao da osigura alibi

Pojedini beogradski mediji objavili su i da je ubica tog 23. decembra pokušao da osigura sebi alibi tako što je pozivao poznanike iz Beograda, koje je inače znao sa planinarskih tura koje je vodio na Prokletijama, insistirao je da se sastanu sa njim, a kod nekih se navodno raspitivao i gde može da kupi marihuanu.

Bonus video: DOŠLO JE DO OBRAČUNA UNUTAR KLANA ZBOG DROGE? Spasić analizira ubistvo Edmonda Mustafe: Istraga će proveriti i UMEŠANU BLOGERKU

02:09

DOŠLO JE DO OBRAČUNA UNUTAR KLANA ZBOG DROGE? Spasić analizira ubistvo Edmonda Mustafe: Istraga će proveriti i UMEŠANU BLOGERKU

(Espreso/Nova.rs/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.