POKRENUTA UNUTRAŠNJA PROVERA KVALITETA RADA NA GINEKOLOGIJI U VRANJU! Oglasila se porodilja: "Beba NIJE DOBRO"
Porodilište, Foto: Sombor je otvoren

UŽAS

POKRENUTA UNUTRAŠNJA PROVERA KVALITETA RADA NA GINEKOLOGIJI U VRANJU! Oglasila se porodilja: "Beba NIJE DOBRO"

Porodilja iz Vranja Snežana Jović prijavila je policiji lekare ZC Vranje, koji su je porađali

Objavljeno:

Zdravstveni centar Vranje oglasio se saopštenjem za javnost u vezi poslednjeg slučaja akušerskog nasilja, a po prijavi porodilje Snežane Jović. Oni kažu da su pokrenuli postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje.

- U vezi sa slučajem porodilje S.J. rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje je u skladu sa postojećim pravilnicima Zdravstvenog centra Vranje pokrenulo postupak sprovođenja unutrašnje provere kvaliteta rada u Službi za ginekologiju i akušerstvo Opšte bolnice Vranje, Zdravstvenog centra Vranje - navodi se u saopštenju i dodaje da će javnost biti blagovremeno obaveštena o nalazu Komisije za unutrašnju proveru kvaliteta rada.

Porodilja iz Vranja Snežana Jović prijavila je policiji lekare ZC Vranje, koji su je porađali zbog, kako tvrdi, nehumanog porođaja koji je ostavio posledice na zdravlje njene bebe.

- Još uvek smo u šoku, beba nije dobro. Ultrazvuk glavice bebe je pokazao da je jedna strana mozga bebe oštećena. Nadamo se da će biti dobro, ali nas po svemu sudeći čeka velika borba za detetovo zdravlje - kaže Snežana za Telegraf.rs, koja je rodila dečaka.

Ovo je njen treći porađaj. Svih devet meseci trudnoća je bila uredna.

- Došla sam u porodilište negde oko pola pet ujutru, moj ginekolog je bio u smeni i pregledao me je. Konstatovao je da je beba još visoko i da neće porođaj brzo. U međuvremenu je on iz noćne smene otišao i zamenio ga je doktor, kome je asistirala ćerka, koja je na specijalizaciji. Procenili su da sam otvorena šest prsta i probušili vodenjak, rekavši da sam spremna za porođaj.

- Nisu bili neprijatni do tog trenutka, ali po svemu sudeći nije išlo kako su planirali i tu kreće agonija. Guranje bebe, skakanje po stomaku. Gurali su bebu da izađe i na kraju pozvali u pomoć doktorku. Molila sam ih da urade carski rez, nisu hteli. Bebu su izvukli vakuumom iz drugog pokušaja. Beba nije plakala i sestra mi je rekla da se molim i da to jedino može da pomogne. Molila sam se i krstila na stolu i onda se začuo plač - kaže Snežana.

Usledilo vađenje posteljice u najvećim mukama, onda je dobila anesteziju.

- U subotu je trebalo da odemo kući, pa je lekar pedijatar pregledao bebu i ultrazvuk je pokazao da jedna strana bebinog mozga nije u redu. Mom suprugu je od tog saznanja pozlilo, pa je završio u hitnoj - dodaje Snežana.

Iz vranjske bolnice se još nisu zvanično oglasili, u ponedeljak pre podne se nisu javljalji na telefonske pozive, a tužilaštvo je naredilo istragu u vezi ovog slučaja.

Bonus video: JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.