PORODILJA U VRANJU PRIJAVILA LEKARE KOJI SU JE PORAĐALI: Ispituje se još jedan slučaj AKUŠERSKOG NASILJA
Foto: RINA

javljeno je

PORODILJA U VRANJU PRIJAVILA LEKARE KOJI SU JE PORAĐALI: Ispituje se još jedan slučaj AKUŠERSKOG NASILJA

Porodilja je policiji prijavila i doktorku N.A., takođe ginekologa u vranjskom porodilištu

Objavljeno: 09:59h

Porodilja S.J. iz Vranja prijavila je policiji i doktora Z.A., ginekologa u Zdravstvenom centru Vranje, potvrđeno je iz tužilaštva u Vranju.

Takođe, porodilja je policiji prijavila i doktorku N.A., takođe ginekologa u vranjskom porodilištu.

Na osnovu prijave, oštećena porodilja tvrdi da su prilikom porođaja lekari postupili neprofesionalno, da su tokom porođaja vikali na oštećenu, da doktor nije želeo da je porodi carskim rezom, već je insistirao na porođaju prirodnim putem, kao i da su nakon toga koristili vakuum, te da je najverovatnije takav način porođaja imao posledice po dete.

Naloženo je da se uzme detaljna izjava od oštećene porodilje, da se utvrdi ko je bio prisutan tokom porođaja, da se uzme medicinska dokumentacija, da oštećena odvede dete na pregled kod lekara specijalista po uputu koji je već dobila i da se nakon toga pribavi potrebna medicinska dokumentacija i izvrši naknadna konsultacija sa tužiocem u pogledu utvrđivanja krivičnog dela.

Inače, porođaj je obavljen 16., a porodilja je slučaj policiji prijavila 20. januara.

Bonus video: JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

37:42

JEZIVO SVEDOČENJE JELENE IVKOVIĆ KOJA TVRDI DA SU JOJ UBILI DETE: Proživela akušersko nasilje, dete umrlo usled oštećenja mozga

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.