26. NOVEMBAR JE BIO NAJKRVAVIJI DAN U SRBIJI: Tri LIKVIDACIJE, jedan muškarac UBIJEN PRED ĆERKOM, drugi kod VRTIĆA
Policija, Foto: Nenad Kostić

stravično podsećanje

26. NOVEMBAR JE BIO NAJKRVAVIJI DAN U SRBIJI: Tri LIKVIDACIJE, jedan muškarac UBIJEN PRED ĆERKOM, drugi kod VRTIĆA

Tri ubistva dogodila su se 26. novembtra 2018. godine

Objavljeno:

Taj 26. novembar 2018. ostao je zapisan kao najkrvaviji dan u Srbiji, jer su se na današnji dan pre pet godina dogodila tri ubistva. Likvidirani su Drago Božović (20) u Beogradu, Srđan Aleksić (38) u Pirotu i Ivan Ilić (41) u Nišu.

DRAGO BOŽOVIĆ

Drago Božović, mladi student iz Crne Gore, upucan je sa više hitaca u beogradskom naselju Bežanijska kosa u blizini vrtića.

Zvanična verzija surove likvidacije na Bežaniji kaže da je na Podgoričanina pucano iz automobila u pokretu. Hitna pomoć prevezla ga je u Zemunsku bolnicu u kojoj je preminuo četiri dana kasnije.

Drago Božović
foto: Privatna arhiva

Za to ubistvo optužen je Miloš Ćeranić, kome se sudi i kome će presuda biti izrečena 1. decembra.

SRĐAN ALEKSIĆ

Srđan Aleksić je ubijen na parkingu nedaleko od centra Pirota, u večernjim satima dok je sa ćerkom (12) izlazio iz svog "BMV", na parkingu u Takovskoj ulici. Nepoznati napadači su otvorili vatru na njega i naneli mu teške povrede od kojih je preminuo na licu mesta. Devojčica je, srećom, prošla je bez povreda.

Srđan je, prema pisanju medija, pre nekoliko godina izašao iz zatvora u kome je služio kaznu zbog učešća u ubistvu pirotskog ugostitelja Dejana Ilića - on je 2005. izgoreo u automobilu koji je zapaljen molotovljevim koktelom. Aleksić je bio osuđen na devet i po godina zatvora zbog podstrekavanja na ovo ubistvo.

On je iza sebe ostavio suprugu i troje dece, a do danas počinioci njegovog ubistva nisu pronađeni.

IVAN ILIĆ

Ivan Ilić je bio na služenju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu kada je ubijen. Nepoznati ubica pucao je oko pola dva popodne u Ilića nedaleko od centra Niša, kod ulaza u Tvrđavu, na mestu gde je ubijen, prema nezvaničnim informacijama, zajedno sa ostalim osuđenicima je uređivao zelene površine.

Automobil za koji se sumnja da su koristile Ilićeve ubice pronađen je zapaljen u niškom naselju Donji Komren. Prema pisanju medija, bio je pripadnik jagodinske grupe, koja je osuđena na višegodišnje kazne zbog šverca kokaina u Srbiji i evropskim državama.

Za ubistvo Jagodinca još uvek niko nije odgovarao.

Bonus video:

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.