EVO ŠTA JE POKAZALO PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE UBICE IZ MLADENOVCA: Istraga oko MASAKRA se bliži KRAJU?
Foto: Nemanja Nikolić/Printscreen

NOVA SAZNANJA

EVO ŠTA JE POKAZALO PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE UBICE IZ MLADENOVCA: Istraga oko MASAKRA se bliži KRAJU?

On je nakon pucnjave u Malom Orašju seo u automobil i krenuo u selu Dubona koje se nalazi desetak kilometra južno od Orašja

Objavljeno:

U.B. masovni ubica iz okoline Mladenovca, bio je uračunljiv kada je krenuo u svoj krvavi pohod 4. maja i ubio devetoro ljudi, a 12 osoba ranio, pokazalo je psihijatrijsko veštačenje koje je obavio tim psihijatara, saznaje "Blic". Prema informacijama koje posedujemo, istraga masakra u Mladenovcu se privodi kraju, nakon čega će Više javno tužilaštvo u Smederevu doneti odluku o podizanju optužnice.

Kako saznajemo, tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.

Kako saznaje Blic, obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je ubica iz Mladenovca izvršio teška ubistva svojih komšija.

- Obavljena su balistička, DNK, fizičko hemijska, sudsko medicinska veštačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog , ali i veštačenje mobilnog telefona - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Sagovornik dodaje i da je istragom utvrđeno da je ubio 9 osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih, tada nije pogodio metak.

- Psihijatrijsko veštačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja je usmrtio hicima iz automatskog oružja desetoro mladih, a ranio 12. Nakon bezumnog krvavog pira, oteo je taksi vozilo u kome je bila devojka, odvezao se do naselja Gorošnica kod Kragujevca, gde je i uhapšen dok se krio u šupi svog ujaka.

Kako smo pisali, on je pucao na tri lokacije, na vršnjake koje je dobro poznavao, druge koje je znao tek iz viđenja, ali i na potpuno nepoznata lica.

1 / 6 Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM 192_RS

Prvo je otvorio rafal iz “kalašnjikova” na mlade koji su roštiljali u Malom Orašju, zatim na komšije koji su popravljali ogradu, a potom i na vršnjake u Duboni.

U Malom Orašju ubio šestoro mladih

On je u Malom Orašju iz automatske puške i pištolja ubio M. M. (18), A.M. (18), N.M. (15), L.M. (20), N.S. (21) i P. M. (20) koji je kasnije podlegao povredama.

Oni su se tu okupili kako bi proslavili to što je M. postao ujak. Osim njih, tu je bilo još nekoliko mladih koji su došli kako bi se družili, smejali.. Kada je U. izašao iz vozila, prema rečima meštana, jedan od ubijenih mladića doviknuo mu je da stane, međutim, on se tu nije zaustavio već je nastavio da ispaljuje hice.

- L. mu je doviknuo: "Stani bre šta pucaš, pobićeš nas sve...", a on mu je tad prišao i ispalio hitac koji ga je i ubio. Neki su se pravili i da su mrtvi, jedan od ubijenih je čak i provirio iza spomenika, a tad mu je U. prišao i rekao: "Jesam li ti rekao da legneš, sad ću da dođem da te ubijem" i to je uradio - reči su meštana koji je smogao snage i prisetio se šta se tog dana dogodilo.

Troje mrtvih u Duboni

On je nakon pucnjave u Malom Orašju seo u automobil i krenuo u selu Dubona koje se nalazi desetak kilometra južno od Orašja. Tamo je ubio policajca (22), njegovu sestru K. P. (19) i njihovog prijatelja D. T. (25).

- Svake večeri sedeli su tu i družili se, do kasno u noć i uvek su bili veseli i nasmejani. Naišao je i pucao iz blizine, a kada je čuo da i dalje vrište, preskočio je ogradu i ponovo pucao u njih, da bude siguran da ih je ubio. To veče K., M. i D. su ubijeni, a Ivan, Nevena i još nekoliko devojaka su ranjeni. To je zauvek promenilo sudbinu našeg sela, više nikad ništa neće biti isto - rekao je za medije meštanin S., jedan od organizatora oslikavanja murala u čast ubijenih.

On je, prema pričama komšija, bio poznat po bahatom i agresivnom ponašanju.

Protiv njega je 2020. podneta krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju dužnosti, kada je policajca udario motociklom, a prekršajnih prijava je bilo zbog izazivanja tuče, posedovanja noža, nanošenja lakših povreda komšiji.

Mladenovac
foto: Nenad kostić

Ipak, nikada stvarno nije kažnjen ili zbog toga što je bio maloletnik ili što su postupci obustavljeni zbog zastarelosti.

Poslednjih godina često se družio sa ljudima koji su bili učesnici rijalitija, kačio je zajedničke fotografije na društvenim mrežama i nikada nije krio da mu se sviđao takav život.

Nakon zločina čitao vesti o sebi

Posebno svetlo na psihu masovnog ubice dala su svedočenja ljudi koji su tog kobnog 4. maja bili u kontaktu sa osumnjičenim.

Najviše taksista čije je vozilo oteo, kao i devojka koja se u njemu nalazila, a koja se spasila pošto je tvrdila da je trudnica.

Kako su svedočili u policiji, U. je čak u jednom trenutku u taksiju i zadremao, da bi nedugo zatim počeo da čita vesti na mobilnom telefonu. A onda je rekao da će “ako ga uhvate ići na doživotnu robiju, ili će da ga ubiju ili će sam sebi da oduzme život”.

Osim njega, zbog zločina kod Mladenovca uhapšeni su i njegov otac, ujak i brat od ujaka.

Bonus video:

01:08

PUCAO, PA TRČAO KROZ DVORIŠTE I VIKAO UBIO SAM BRATA! Ubistvo dečaka (12) kod Mladenovca: Sve je počelo svađom oko bazena

(Espreso / Blic, Bojana Bogosav)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.