UKINUT PRITVOR OPTUŽENOM KOJI JE SKRIVAO UBICU LUKE ŽIŽIĆA: Nastavljeno suđenje za ubistvo vlasnika kafića
Ukinut pritvor Jovanu Ugrenoviću, Foto: Nenad Kostić, Kurir

saopšteno je

UKINUT PRITVOR OPTUŽENOM KOJI JE SKRIVAO UBICU LUKE ŽIŽIĆA: Nastavljeno suđenje za ubistvo vlasnika kafića

Na predlog njegovog branioca Nikole Ristovića, sud je Ugrenoviću ukinuo pritvor i odredio mu meru zabrane stana uz elektronski nadzor.

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Jovanu Ugrenoviću, optuženom da je nakon ubistva Luke Žižića u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu skrivao optuženog za to ubistvo Stefana Milašinovića.

Na predlog njegovog branioca Nikole Ristovića, sud je Ugrenoviću ukinuo pritvor i odredio mu meru zabrane stana uz elektronski nadzor.

Tokom današnjeg suđenja saslušan je svedok Bogdan M., brat od tetke drugooptuženog Ugrenovića, koji mu je pozajmio vikendicu u kojoj se skrivao Milašinović. Svedok je ispričao da mu je Ugrenović samo rekao da mu vikendica treba za druga i pitao da li može da je koristi.

On je posvedočio i da mu je, na dan kada je dao iskaz u tužilaštvu, Ugrenovićeva sestra preko telefona rekla „pazi šta radiš danas“ i dodao da posle hapšenja Ugrenovića nema nikakav odnos sa tom porodicom, piše Tanjug.

Blok 44, Ubistvo, Nehrurova ulica, Novi Beograd
foto: Nemanja Nikolić

Sudija je naložio da se ponovi psihijatrijsko veštačenje prvooptuženog jer je rađeno dok se on branio ćutanjem.

Milašinović je na početku suđenja priznao da je ubio Žižića 28. aprila prošle godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio i tada je izjavio saučešće porodici i rekao da se kaje zbog ubistva.

On nije hteo da odgovara na pitanja.

Ugrenović je negirao izvršenje krivičnog dela pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Milašinoviću se na teret stavljaju tri krivična dela – teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Sumnja se da je Milašinović 28. aprila prošle godine oko 18.50 sati na podmukao način lišio života Žižića koji je sedeo u svom lokalu sa prijateljima, ne očekujući napad.

Osumnjičeni je ušao u lokal obučen u radnički kombinezon, sa hirurškom maskom na licu, kačketom na glavi i sa tamnim rukavicama, a potom je učtivo pitao svedoka V. Ž., koji je bio u šanku, inače brata Luke Žižića, da li može da ode do toaleta, što mu je on dozvolio.

U toaletu se osumnjičeni zadržao 30 do 60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke „Crvena zastava“, koji je nosio bez dozvole.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice.

Uspeo je da pobegne sa lica mesta. Uhapšen je 5. maja prošle godine u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Ugrenović koji je lišen slobode 13. maja prošle godine godine.

Oba osumnjičena su se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Kako Tanjug saznaje iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi proizlazi da je Žižić odmah posumnjao u Milašinovića koji je ušao u lokal maskiran u radnika.

Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao „da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao“.

Njegovi prijatelji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.

Bonus video: Ubistvo transrodne osobe. Cara Lazara 11​​​​​​​

00:12

Ubistvo transrodne osobe. Cara Lazara 11

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.