OVA UBISTVA SE PODUDARAJU SA UBISTVOM RANKA ESKOBARA: Sasuli kišu metaka u žrtve NAOČIGLED SVIH
Ranko Eskobar, Foto: MUP

UŽAS

OVA UBISTVA SE PODUDARAJU SA UBISTVOM RANKA ESKOBARA: Sasuli kišu metaka u žrtve NAOČIGLED SVIH

Užasna likvidacija naočigled prolaznika

Objavljeno: 17:24h

Likvidacija Ranka Radoševića (54), poznatijeg po nadimku Ranko Eskobar, koji je ubijen protekle nedelje u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, podsetila je na model po kojem su ubijeni vlasnik kafića Luka Žižić (38) u novobeogradskom Bloku 44 kao i na ubistvo "Pink pantera” Aleksandra Šarca (35) u podzemnoj garaži TC „Ušće“ 17. oktobra 2020. godine.

Radošević je odranije bio poznat policiji, a navodno je bio pripadnik kriminalne grupe iz Nikšića, koja se bavila trgovinom narkotika.

„Takođe, i ubijeni Žižić je imao kriminalni dosije. Za Šarca, pripadnika bande „Pink Panter“, se u javnosti prvi put čulo nakon pljačke juvelirnice u Milanu iz koje je odnet nakit vredan više od milion evra, nakon čega je još dva puta pokušana likvidacija na njega“, navodi izvor.

Na obojicu Crnogoraca, i Žižića i Radoševića, ispaljena je kiša metaka, ali su kobna bila po dva, od čega je poslednji bio „za overu“. Sa druge strane, Kraljevčanin Lazar Ilić (23) ispalio je više hitaca u glavu Šarcu pred očima oca koji je u naručju držao dete.

„Žižić i Radošević su se, takođe, u trenucima ubistva nalazili na javnim mestima, u kafićima okruženi ljudima, što njihove egzekutore nije sprečilo da ispune zadati cilj i liše ih života“, navodi izvor.

Ranko Eskobar, Rušanj
foto: Espreso

Ipak, jedna okolnosti je posebno intrigantna.

Zbog ubistva Luke Žižića uhapšen je S.M. (23) iz Kraljeva, a interesantno je i da je napadač na Šarca bio rodom iz Kraljeva.

Upravo zbog toga u više navrata spekulisalo se o tome da je Kraljevo postalo regrutni centar za plaćene ubice.

Interesantno je i da su zbog likvidacije Nikšićanina Ranka Radoševića u četvrtak, uhapšene dve osobe – Luka V. (27) i Stefan Z. (25).

Osumnjičeni Luka je takođe iz Kraljeva.

Podsetimo, napadače na Radoševića usnimila je nadzorna kamera na mestu zločina, a nosili su kapuljače i hirurške maske.

Ubistvo u novobeogradskom kafiću „Ritual“

Ubistvo Luke Žižića, dogodilo se 28. aprila oko 19 sati, u poznatom novobeogradskom kafiću „Ritual“, kada je napadač prerušen u radnika upucao Luku Žižića, koji je na licu mesta podlegao teškim ranama. Osumnjičeni, Stefan Milašinović, uhapšen je nakon nepunih nedelju dana u Kraljevu, a nakon ranjavanja vlasnika kafića „Ritual“ navodno je pobegao na električnom trotinetu.

Luka Žižić
foto: Nenad Kostić, Kurir

Celu likvidaciju usnimile su nadzorne kamere na kojima se vidi kako osumnjičeni, u radnom kombinezonu, sa kačketom i maskom, upada u kafić. Najpre odlazi do toaleta, a potom u povratku prilazi Žižiću, vadi pištolj i ispaljuje smrtonosne hice.

Znao je da će mu istražni organi teško ući u trag ukoliko se pretvara da je radnik – pogotovo što se u neposrednoj blizini kafića obavljaju radovi, te je slutio da će mu radni kombinezon obezbediti „kartu za beg“.

Ipak, ubicu su u toj nameri sprečili prijatelji ubijenog Žižića. Mladići su nakon likvidacije uhvatili i počeli fizički da se obračunavaju sa ubicom. Ipak, on je uspeo da pobegne, ali je ostavio obilje tragova na osnovu kojih je i priveden.

Šarac znao da je „na meti“

Ubisto Aleksandra Šarca (35) u podzemnoj garaži TC „Ušće“ 17. oktobra 2020. Egzekutor je identifikovan na osnovu snimaka sigurnosnih kamera, a u pitanju je takođe Kraljevčanin Lazar Ilić koji je u rodnom gradu poznat po nekim sitnim krivičnim delima. Ilić je, slučano ili ne, oružje kojim je likvidirao Šarca ispustio ispred tržnog centra gde ga je policija i pronašla.

Šarac je znao da je na meti napadača našta ukazuje činjenica da je uvek nosio pancir i da je izbegavao da se sa prijateljima viđa na skrovitim mestima. Vozio se u blindiranom „mercedesu“, tačnije imao je šofera.

Sve to ukazuje da je strahovao za život, a sa prijateljima se viđao u kafićima unutar tržnih centara gde ima dosta ljudi i koji su „pokriveni“ su video-nadzorom, smatrajući da je tu najbezbedniji, međutim ni to nije sprečilo njegovu likvidaciju.

Eskobar dovođen u vezu sa Maretom Mesarom, ubica ga upucao, pa „overio“

Ranko Radošević, iliti Ranko Eskobar, ubijen je proteklog četvrtka oko 11 časova u kafiću na pumpi u Rušnju. Napadač mu je prišao i pucao u njega, nakon čega je Radošević pao, a napadač se potom još približio i overio ga pucnjem u glavu.

Ranko Eskobar je označen kao pripadnik nikšićke kriminalne grupe i kao član kriminalne organizacije Nikšićanina Radomira – Bobana Baćovića. Odranije poznatog istražnim organima, a vlasnik je skupocenog voznog parka blindiranih vozila. Ranije se pominjao u kontekstu vlasnika jednog takvog automobila, koji je pronađen u garaži Marka Miljkovića, desne ruke Veljka Belivuka.

Rušanj, Ranko Eskobar
foto: Espreso, MUP

Za Radoševića je prvi put šira javnost čula 2006. godine kada je sa kontroverznim biznismenom Goranom Mijatovićem Mitom uhapšen zbog iznude nad advokatom Branimirom Guglom u Beogradu.

Nekoliko godina kasnije, Radošević je ponovo dospeo u žižu javnosti. Naime, beogradska policija je 2014. u akciji „Grom” pretresla njegovu kuću u Barajevu. Tada je kod Radoševića zatečen i jedan od braće Baćović.

Pretpostavke su da su napadači znali njegovo kretanje, odnosno da su ga duže vreme pratili. Znali su tačno kada će biti u kafiću, a trenutno je u toku potraga za dvojicom mladića.

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.