ZORANU MARJANOVIĆU DANAS ZAVRŠAVAJU ČITANJE PRESUDE U APELACIONOM SUDU: Razmatraju se žalbe advokata
Zoran Marjanović, Foto: KURIR TV/MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

JAVLJENO JE

ZORANU MARJANOVIĆU DANAS ZAVRŠAVAJU ČITANJE PRESUDE U APELACIONOM SUDU: Razmatraju se žalbe advokata

Pročitane su i izjave više veštaka o baznim stanicama, tragovima krvi, uzorcima zemlje gde je pronađena Jelena Marjanović

Objavljeno:

U Apelacionom sudu u Beogradu nastavljena je sednica za razmatranje žalbi na prvostepenu presudu kojom je Zoran Marjanović osuđen na kaznu zatvora od 40 godina zbog teškog ubistva supruge, prevačice Jelene Marjanović 2. aprila 2016. godine.

Sudija izvestilac je nastavila da čita prvostepenu presudu napisanu na 698 strana, a poslednjih 100 strana trebalo bi da pročita na današnjoj sednici. Nakon toga advokati odbrane Veljko Delibašić, Stefan Jokić, Nikola Dumnić i Aleksandar Zarić će sudu predstaviti svoje žalbe na prvostepenu presudu. Sudija izvestilac je u sredu pročitala delove u kojima je prepričan razgovor Marjanovića sa pripadnicima MUP-a kada je prijavljivao nestanak supruge, kao i izjave svih svedoka i članova porodice koji su imali saznanja o ovom događaju.

Pročitane su i izjave više veštaka o baznim stanicama, tragovima krvi, uzorcima zemlje gde je pronađena Jelena Marjanović i mnogi drugi nalazi i mišljenja veštaka. Marjanović je doveden iz pritvora u kom se nalazi od izricanja presude, 15. jula prošle godine. Apelacioni sud razmatra žalbe Marjanovicević branilaca, dok se tužilaštvo nije žalilo, jer je zadovoljno presudom, ali je uputilo odgovore na sve žalbe. Tužilaštvo je predložilo sudu da Marjanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora za krivično delo teško ubistvo odnosno 40 godina , a na koju kaznu je i osuđen. Marjanović je od početka suđenja tvrdio da nije ubio svoju suprugu, ali je odbio da odgovara na pitanja tužilaštva tokom suđenja.

On se od 12. juna 2018. branio sa slobode, pošto mu je tada Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, a učestvovao je i u jednom televizijskom rijaliti programu.

Bonus video:

00:13

U sud je doveden i Zoran Marjanović

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.