Tužilac pokušao samoubistvo noć pred atentat na Đinđića! (FOTO)
Foto: Profimedia

raskrinkavao Zemunce

Tužilac pokušao samoubistvo noć pred atentat na Đinđića! (FOTO)

Šta li je moglo naterati tužioca da se odluči na takav korak?
Objavljeno:

Iako se Milorad Ulemek Legija od 2001. godine nalazio pod istragom zbog povezanosti sa zemunskim klanom, u tom trenutku se nije našao na spisku za hapšenje. Bitno je da se utvrdi zašto se to tada nije desilo, kao i gde je ležala njegova moć.

PREDIZBORNA TEORIJA ZAVERE: Vučić možda jeste šesti na glasačkom listiću, ali je to najbolje mesto. Evo zašto!

List dalje navodi da je legija bio predmet obaveštajnog interesovanja svog poslodavca Bezbednosno-informativne agenije. Legija se nalazio na merama zbog kontakata koje je ostvarivao s licima iz krimogene sredine, prevashodno se misli na Dušana Spasojevića zvanog Šiptar i Mileta Lukovića Kuma.

Pored njih, imao je kontakte i sa tada aktuelnim političarma, biznismenima i ljudima sa estrade.

Zbog tih kontakata BIA je početkom 2001. godine svog sužbenika Legiju stavila i na mere „tajnog kontrolisanja telefonskih razgovora”.

List „Ekspres“ navodi da je upadalo u oči što Legija često odlazi u inostranstvo, odnosno u Mađarsku i Grčku.

foto: Profimedia

U Mađarsku je između 2001. i 2003. godine išao više puta, dok je u istom periodu odlazio u Grčku pet puta, i to najčešće u Atinu. Prema izveštajima BIA na koje se list poziva, Legija je u Atini ostvarivao kontakte sa bezbednosno interesantnim osobama, sumnja se da su to bili agenti stranih obaveštajnih službi.

On je ostvario i kontakte s likovima iz duvanskog biznisa, i, između ostalog, s hrvatskim biznismenom Hrvojem Petrićem.

List navodi da su Petrić i njegov štićenik stajali iza organizovanja medijske kapanje protiv Zorana Đinđića, Stanka Caneta Subotića i Mila Đukanovića, koji je sprovodio nedeljnik „Nacional”, pokojnog Ive Pukanića. Kampanja je pokrenuta s jednim ciljem - satanizacije i diskreditacije srpskog premijera.

BONUS VIDEO: ESPRESO TVITER: Jelena Milić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs/Alo.rs/Ekspres)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.