Evo koliko je RTS potrošio para na Olimpijskim igrama u Riju!   (FOTO)
Foto: Dado Đilas

skupa igranka

Evo koliko je RTS potrošio para na Olimpijskim igrama u Riju! (FOTO)

Saopštenje RTS-a o troškovima ekipe koja je izveštavala iz Brazila sa Olimpijskih igara u Riju
Objavljeno: 18:57h

Napomena:

IO je ugovoren zajedno sa TV pravima za ZOI 2014. u Sočiju u iznosu od 1,4 miliona evra, u šta je ušao i trošak garancije.

Trošak službenog puta za Rio na bazi akontacija, pravdanje će tek da usledi po obračunu putnih naloga.

Dnevnice RTS određuje u skladu sa Uredbom o naknadi troškova objavljenom u Službenom glasniku Srbije broj 86/2007. Svi članovi RTS-ove ekipe imaju jednake dnevnice, one ne zavise od posla koji obavljaju i iznosile su 84 evra.

Konačni troškovi za igre u Riju znaće se za par dana. Po pravilniku RTS-a postoje i dodatni troškovi, kao što su trošak za prtljag preko dozvoljene težine za prevoz avionom, taksi prevoz, kartice za internet. Ti troškovi se pravdaju računima.

foto: Dado Đilas

Poređenja radi, Hrvatska radiotelevizija imala je 39 članova ekipe, slovenački javni servis 31, a mađarski 60. Što se tiče tehničke i produkcione podrške, HRT je koristio tri rentakar vozila, RTV Slovenija četiri, a RTS nijedna.

Hrvatska je imala 10 komentatorskih pozicija, a Slovenija jednu.

Usluge live mix zone RTV Slovenija koristila je permanentno sa dva borilišta, a HRT permanentno sa šest borilišta. Cena po jednoj zoni bila je između 15.000 i 23.000 evra. RTS je tri puta privremeno iznajmio live mix zonu i za to platio po 1.600 evra.

foto: rts.rs

(Espreso.co.rs/ RTS)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.