Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)
Foto: Fonet, Vranjske

Posle Jure - Geox

Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)

- Radnici tamo su na ivici nervnog sloma, prema radniku nemaju ni trunku poštovanja
Objavljeno: 15:36h

- Poznato mi je da je mnogo puta u napadima histerije radnike nazivala Ciganima. Govorila je da smo mi Srbi Cigani, da smo glupi, da smo retardirani, da ćemo svi na ulicu i da će radnici nakon nemilosrdnog izrabljivanja završiti na Bunuševcu, misleći ga gradsko groblje. Jednoj radnici, koja je tražila da ode u toalet rekla je da nuždu vrši tu na radnom mestu, a da sutra ponese pampars pelene.

Na pitanje kako je i kada stigla u "Geox", odgovara da je dobila poziv od Ticijane, a u "Geoxu" je od 3. novembra prošle godine, a da je ugovor o radu potpisala posle četiri meseca. Prvo je upoznala proces proizvodnje koji je dobro poznat jer godinama u obućarstvu. Za neupućene, kaže, tamo je sve pod konac, lepota jedna.

foto: Vranjske

- Ja sam brzo shvatila da je tamo haos u proizvodnji, a da prema radniku nemaju ni trunku poštovanja. U njihovoj radnoj filozofiji samo je važno da radnik, na radnom mestu sedi kao kip ili statua. Sa poslom ili bez - to nije važno. Radila sam dugo u "Koštani" i "Mineksu". Verujte mi, te firme su institucije za "Geoks" - iznosi Gordana zanimljive podatke i dodaje da je u toj atmosferi prvo prepoznala neshvatljivo ponašanje gospođe Ticijane za koju potpisuje da prema ljudima sa ovih prostora oseća poseban stepen mržnje.

Kaže potom da su kola krenula niz brdo onog meseca kada je u pogonu "Šivaća", menjajući Ticijanu, koja je bila u "Geoksovom" pogonu u Albaniji, sa proizvodnjom i upravom napravila neke nove kontakte.

-Vraća se ona iz Albanije i prvo jutro kaže jednoj radnici: "Šta ti imaš da pričaš sa Gocom? Ako nastaviš tako, letiš napolje". Ja sam, gledajući i slušajući to što se događa, udarila u plač. Zbog nje 80 odsto radnika na linijama pije lekove za smirenje kako bi izdržali maltretiranje.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.