Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)
Foto: Fonet, Vranjske

Posle Jure - Geox

Piju lekove da izdrže maltretiranje: Strašni detalji iz GEOX fabrike u Vranju! (FOTO)

- Radnici tamo su na ivici nervnog sloma, prema radniku nemaju ni trunku poštovanja
Objavljeno: 15:36h

Dan posle 50. rođendana, "shodno Zakonu o radu", Gordana je dobila svoju radnu knjižicu i rešenje o prestanku radnog odnosa u "Geoksu". U rešenju stoji da joj "radni odnos prestaje 01. 05. 2016. godine", dakle 72 dana pre nego je poštar Gordani doneo pošiljku. Kako je to moguće?

Za korak ispred svih: Lansirana Espreso aplikacija! Overite je odmah!

- Otkaz sam dobila zato što nisam pristala da se uklopim u njihov sistem rada, što sam odbila da učestvujem u maltretiranju radnika i što nisam htela sve to da trpim. Dakle, htela sam da zaštitim i radnike i sebe – otkriva Gordana Krstić.

Kod nje nema dileme: kaže da je za sve kriva izvesna gospođa Ticijana Ćesoni, Italijanka, koja je u njoj videla opasnog konkurenta za šefovsko mesto u organizaciji proizvodnje. Kaže da je žrtvovana za primer onim običnim radnicima za mašinom. Sada, kada je dobila otkaz, oni su još

više uplašeni.

foto: RTV Vranje printscreen

- Radnici tamo su na ivici nervnog sloma – prenosi i nastavlja.

A tačka usijanja je bila kada sam marta ove godine podnela prijavu Policijskoj upravi u Vranju i kada je policija došla da me sasluša. Tog trenutka počeo je linč. Oduzeli su mi sva prava, a ja sam kao luda dolazila na posao. Ništa nisam radila jer su me bili isključili iz procesa rada. To je potrajalo neko vreme dok se neko nije setio da me pošalju kući, jer ću ih tako manje iritirati - konstatuje sagovornica.

Gordana je 31. marta ove godine u Policijskoj upravi u Vranju, Odsek za strance, dala i potpisala izjavu iz koje, sa strane dva, prenosimo jedan deo.

Na pitanje inspektora da li joj je poznato da je Ticijana Ćesoni radnicima više puta govorila uvredljive i pogrdne reči, posebno one na nacionalnoj osnovi, Gordana Krstić je izjavila:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.