VAŽNO ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA SRBIJE: Ova naknada će biti povećana od 1. februara, evo koliko će iznositi
Šalter, Foto: Beta / Ljiljana Stupar

NACIONALNA SLUŽBA ZA ZAPOŠLJAVANJE

VAŽNO ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA SRBIJE: Ova naknada će biti povećana od 1. februara, evo koliko će iznositi

NSZ je uradila godišnje usklađivanje iznosa osnovice dnevne novčane naknade

Objavljeno:

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) će od 1. februara 2024. godine primenjivati nove osnovice dnevne i mesečne novčane naknade usklađene, sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2023. godini.

Ovo usklađivanje osnovica dnevnih i mesečnih novčanih naknada predstavlja važnu meru za očuvanje socijalne sigurnosti i podrške građanima u teškim ekonomskim situacijama. Takođe, ono prati i trendove rasta cena i troškova života, pružajući adekvatnu podršku nezaposlenima u skladu sa aktuelnim ekonomskim okolnostima.

To će predstavljati važnu promenu za sve korisnike novčane naknade, koja će biti usklađena sa aktuelnim ekonomskim kretanjima i inflacijom.

NSZ
NSZfoto: Printscree/Google map

Osnovica dnevne novčane naknade će iznositi 1.407 dinara, najniži mesečni iznos novčane naknade 31.503, dok će najviši biti 73.029 dinara, navela je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Uradili su godišnje usklađivanje iznosa osnovice dnevne novčane naknade, najniži i najviši mesečni iznos novčane naknade sa godišnjim indeksom potrošačkih cena u 2023. godini.

Ovi iznosi su shodno zakonskim odredbama usklađeni sa godišnjim indeksom potrošačkih cena, koji je prošle godine, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosio 107,6.

Novi, usklađeni iznosi, će se primenjivati na utvrđivanje visine i obračun novčane naknade sa početkom od 1. februara 2024. godine.

Bonus video:

01:30

FRAPANTNI PODACI SINDIKALACA: 200.000 ljudi ostalo bez posla od početka pandemije, malim preduzetnicima najteže (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/ Kurir.rs/ Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.