U TOKU JE PODELA POMOĆI ZA OVU GRUPU PENZIONERA: Proverite da li vam sleduje
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

U TOKU JE PODELA POMOĆI ZA OVU GRUPU PENZIONERA: Proverite da li vam sleduje

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije koja ne prelazi najniži iznos penzije

Objavljeno:

Udruženje penzionera u saradnji sa opštinom Arilje i Crvenim krstom, podeliće 547 paketa penzionerima čije primanja ne prelaze 20 600 dinara.

Paketi sadrže osnovne životne namirnice poput ulja, brašna, hemije za domaćinstvo praška za pranje, sapuna i sve ono što bi jednom domaćinstvu značilo.

Da podsetimo, Finansijskim planom Fonda PIO za 2023. godinu na ime društvenog standarda korisnika penzija planirana su sredstva u iznosu od 698,4 miliona dinara, što je za 7,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

1 / 3 Foto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

U skladu sa Pravilnikom o društvenom standardu korisnika penzija RF PIO, za finansiranje troškova desetodnevne rehabilitacije korisnika penzija u nekoj od banja Srbije izdvajaju se sredstva u visini od 85 odsto od ukupnih sredstava namenjenih za društveni standard penzionera, što je ove godine iznosilo 593,7 miliona dinara.

Osnovni kriterijum za dodelu solidarne pomoći je visina penzije koja ne prelazi najniži iznos penzije, a za ovogodišnju dodelu solidarne pomoći taj iznos je 20.631,53 dinara

Bonus video:

02:58

ŠVAJCARSKI MODEL RASTA PENZIJA NIJE NI DOBRO, NI VELIKO! Stručnjaci otkrili: Evo kakav će STANDARD STANOVNIŠTVA BITI U OVOJ GODINI

(Espreso / Lokal info/ Priredila: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.