U PRIPREMI JE JOŠ JEDNA OLAKŠICA ZA PENZIONERE: Oglasio se zamenik direktora PIO fonda
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PIO FOND

U PRIPREMI JE JOŠ JEDNA OLAKŠICA ZA PENZIONERE: Oglasio se zamenik direktora PIO fonda

Krajem novembra ili početkom decembra svi penzioneri će dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara

Objavljeno:

Zamenik direktora Fonda PIO Aleksandar Milošević izjavio je danas da se za penzionersku karticu do sada prijavilo više od 930 hiljada korisnika, ali da se taj podatak menja iz minuta u minut.

Proces prijave korisnika nije ograničen i svi koji se do sada nisu prijavili mogu u svakom momentu da podnesu prijavu, rekao je Milošević.

Dodao je da je postupak prijave maksimalno pojednostavljen i da se sprovodi elektronski, sa kućnog računara ili mobilnog telefona ili u filijali i službi Fonda PIO, na šalterima Banke Poštanska štedionica i JP Pošta Srbije.

Milošević je naveo da je potrebno pristupiti sajtu Fonda www.pio.rs i da je na naslovnoj strani baner za prijavu, u koji se unosi jedinstveni matični broj i broj telefona ili mejl adresa.

Sistem odmah potvrđuje da li je prijava prihvaćena, a nakon toga korisnici mogu očekivati poruku na telefonu da dođu po svoju karticu kada bude izrađena.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta Dragan Gojić

- Da bismo omogućili što većem broju korisnika da preuzmu kartice u kratkom roku produžili smo rad šaltera samo za ove namene svakog radnog dana do 18 časova, a pripremamo se da uvedemo i radnu subotu, o čemu ćemo obavestiti korisnike - rekao je Milošević.

Dodao je da je pokrenut postupak pripreme za kućnu dostavu kartica, kako bi svi korisnici koji ne mogu doći u filijalu Fonda dobili karticu na kućnu adresu, uz obavezu da potpišu saglasnost i dostave Fondu PIO, kako bi im kartica bila aktivirana.

Istakao je da su potpisivanjem sporazuma o saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, javnim preduzećima, preduzetnicima, državnim institucijama, zanatskim radnjama, bankama, banjama i ostalim pravnim subjektima koji su se uključili u projekat Fonda PIO "Penzionerska kartica" obezbeđeni popusti do 50 odsto i ostale pogodnosti za korisnike penzionerskih kartica.

Pregled pravnih lica sa navedenim popustima dostupan je korisnicima na zvaničnom sajtu Fonda PIO www.pio.rs/Penzionerske kartice, kao i na mobilnoj aplikaciji "Penzionerske kartice", koja je besplatna za korisnike i dostupna na mobilnim uređajima u Play Store ili App store.

- Sve delatnosti su zastupljene i to se potpuno poklapa sa interesovanjem korisnika. Najviše je firmi iz oblasti trgovine, apoteke, zdravstvene institucije, prodavnice tehničke robe i slično - rekao je Milošević.

Istakao je da je na ovom projektu Fond PIO imao veliku podršku Vlade Republike Srbije, lokalnih samouprava i privrede.

- Zajedničkim aktivnostima države, Fonda PIO i privrede stvoren je ambijent koji će penzionerima, korisnicima penzionerske kartice, omogućiti bolji životni standard i viši kvalitet života, što je i bila polazna osnova celog projekta - rekao je Milošević.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta / Dragan Gojić, Nenad Kostić

- U januaru 2023. smo imali redovno povećanje penzija od 12,1 posto, a od 1. oktobra penzije se dodatno vanredno uvećane za 5,5 odsto. Prosečna penzija, koja sada iznosi 37.786 dinara uz oktobarsko povećanje iznosiće oko 40.000 dinara - podsetio je Milošević.

Naveo je da će biti povećan i iznos opšteg boda na 1.172 dinara i biće ugrađen u obračun svih novih penzija.

Naknada za pomoć i negu drugog lica za sve korisnike iznosiće 26.055 dinara, a naknada za pogrebne troškove za sve preminule korisnike povećava se za više od 3.000 i iznosiće 59.985 dinara.

- Krajem novembra ili početkom decembra svi penzioneri će dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, a od 1. januara 2024. godine sledi redovno uvećanje penzija za 14,8 odsto - rekao je Milošević.

Bonus video:

01:04

OVAKO MOŽEMO DA ISPRATIMO TOK POVEĆANJA PENZIJA DO 2024. GODINE! Stručnjak otkrio pokazatelj: Ovaj deo godine je presudan!

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.