PENZIJA SEDAM DANA PRE ROKA, POVOLJNIJI KREDITI... Evo koji penzioneri će imati ove POGODNOSTI
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PIO FOND

PENZIJA SEDAM DANA PRE ROKA, POVOLJNIJI KREDITI... Evo koji penzioneri će imati ove POGODNOSTI

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović istakao je da se nastavlja sa širenjem tima Penzionerske kartice

Objavljeno:

Direktor Republičkog fonda PIO Relja Ognjenović je, u Ministarstvu finansija, u prisustvu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra finansija Siniše Malog, potpisao Sporazum o saradnji sa Bojanom Kekićem, predsednikom Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica.

Za najveći broj naših korisnika, koji koriste usluge isplate penzija preko Banke Poštanske štedionice, ovo je veoma važna vest, jer će uz Penzionersku karticu ostvariti dodatne pogodnosti, kao što su popusti za održavanje računa u rasponu od 10 do 30% u odnosu na važeće tarife, vođenje tekućeg računa za nove korisnike Banke sa Penzionerskom karticom šest meseci bez naknade, isplatu penzija unapred bez naknade i to čak 7 dana, smanjenje kamatne stope za 2% za dinarske gotovinske kredite za refinansiranje.

Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić je rekao da preko tekućih računa kod ove banke penziju prima 664.000 penzionera i da je za korisnike Penzionerskih kartica pripremljen poseban paket pogodnosti.

Banka Poštanska štedionica iskoristila je ekonomsku i finansijsku stabilnost koju je omogućilo Ministarstvo finansija doslednim sprovođenjem politike države Srbije. Za korisnike Penzionerskih kartica pripremili smo paket pogodnosti, za nove penzionere omogućili smo da mogu sedam dana ranije da podignu penziju u odnosu na redovnu uplatu i to bez kamate, a za sve nove i stare penzionere smanjili smo naknadu i produžili važenje onih najnižih tarifa, tako da je sada naknada za penzionere 125 dinara, za one koji su primali na kućnu adresu sa 165 dinara smanjili smo za 32%, odnosno to je sada 112 i po dinara, kazao je Kekić.

Penzioneri
Penzionerifoto: Beta/Dragan Gojić

Ministar finansija Siniša Mali je istakao da će penzionerska kartica doneti brojne pogodnosti pri plaćanju robe i usluga i zahvalio je Poštanskoj štedionici što je prepoznala napore države Srbije da pomognemo našim najstarijim sugrađanima. On je saopštio da se ovaj projekat uključilo više od 650 firmi i institucija, veliki broj maloprodajnih lanaca, zdravstvenih ustanova, apoteka, kao i javna preduzeća.

Naravno to nije kraj. Pozivam sva preduzeća, sve ustanove, sve institucije, sve one koji su zainteresovani da pomognu, da se prijave. Za one koji su se već prijavili a nisu dobili karticu, učinićemo da ih na kućnu adresu i dobiju i da krenemo od ponedeljka u njihovu primenu.

Osim penzionerske kartice i povišice od 5,5 odsto, koja sledi uz penziju za oktobar, naši najstariji sugrađani dobiće od 1. januara sledeće godine još jedno povećanje penzije i to od 14,8 odsto, tako da kada pogledamo prošlu i ovu godinu, ukupno povećanje penzije u Srbiji biće preko 56%, dakle daleko iznad bilo kakvog nivoa inflacije, što na pravi način pokazuje kako i na koji način vodimo računa o životnom standardu naših najstarijih sugrađana. Dodatno na sve to, kao što je predsednik Vučić i obećao, krajem novembra, početkom decembra ići ćemo sa jednokratnom isplatom u iznosu od 20.000 dinara za sve naše najstarije sugrađane, dakle jedan pravi način da im se odužimo za sve ono što su uradili za našu zemlju, da pokažemo brigu prema njima, jedno veliko hvala za svu podršku koju nam pružaju, podsetio je Mali.

Direktor Fonda PIO Relja Ognjenović istakao je da se nastavlja sa širenjem tima Penzionerske kartice i dodao da je ona jedan od načina kojim država pokazuje da joj je briga o penzionerima prioritet.

Relja Ognjenović
Relja Ognjenovićfoto: Printscreen/RTS

Pored velike zahvalnosti gospodinu Kekiću i celom timu Banke Poštanska štedionica na ozbiljnim i ogromnim popustima koji će biti, zahvalio bih se i ministru Siniši Malom i timu Ministarstva finansija, koji je tokom celog ovog projekta bio uz Republički fond PIO, ali i uz sve ostale projekte koje sprovodimo, kako bi naši osiguranici i korisnici imali bolje živote uslove i bolji životni standard.

Penzionerska kartica nove generacije je jedan od načina gde u kontinuitetu pokazujemo da nam je briga o penzionerima prioritet i ovim putem pozivam još kompanija i državnih institucija da nam se pridruže kako bi već sutra dali nove pogodnosti našim penzionerima, zaključio je Ognjenović.

Bonus video:

01:48

ZBOG ČEGA PENZIONERI I DALJE RADE I TO NAJTEŽE POSLOVE?

(Espreso / Penzionisani)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.