SKANDALOZAN INTERNET VODIČ: Saveti kako da gajite marihuanu u svojoj režiji HIT u regionu! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

OD semena do ventilacije!

SKANDALOZAN INTERNET VODIČ: Saveti kako da gajite marihuanu u svojoj režiji HIT u regionu! (FOTO)

Ukoliko ste radoznali kao jedan "gost" foruma, ovde možete da nađete šta sve spada u "osnovni borbeni paket"

Objavljeno:

Ukoliko niste sigurni šta vam sve treba, ovde možete da nađete šta sve spada u "osnovni borbeni paket".

To su pre svega prostor, gde spada i briga o kablovima i ventilaciji, odgovarajuća zemlja, velike posude u kojima će se razviti koren, Ph metar koji je veoma bitan da se zemljište ne bi "pređubrilo", kao i merenje temperature.

foto: Printskrin / www.vutra.org

- Razlika dan/noć temperature ne bi smela biti viša od 10 stepeni. Nizak stepen vlage privlači insekte koji vole suvo, dok višak može izazvati pojavu buđi u fazi cvetanja, piše na forumu.

Saveti o odabiru odgovarajuće zemlje su takođe više nego detaljni.

foto: Printskrin / www.vutra.org

- Bitno je napraviti i dobru drenažu, odnosno omogućiti potpuno isticanje vode iz saksije, a to ćemo izvesti tako da na dno dodamo glinene kuglice kako se voda ne bi mogla zadržavati na dnu posude. Nije loše staviti ih i na površinu zemlje kako bi se spriječilo brzo isparavanje vlage iz zemlje (ređe zalievanje), savetuju forumaši.

Svetlo je posebno značajno u celom procesu.

foto: Printskrin / www.vutra.org

Pored svetla, voda je jedan od glavnih faktora u gajenju marihuane. Savetuje se da se zemlja zaliva tek kada je skroz suva, a treba obratiti pažnju i na Ph vode.

foto: AP

- Biljka samo u određenom rasponu PH vrednosti može uzimati hranjive stvari, pa neka vam provera PH vrednosti bude prva stvar oko koje ćete voditi brigu kroz gajenje. Ako koristite vodu iz vodovoda ostavite da odstoji dan-dva kako bi sav hlor ispario iz vode. Ph vrednost spuštamo limunovim sokom, limunskom kiselinom, sirćetom ili nekim od gotovih proizvoda za spuštanje Ph, a podižemo sodom bikarbonom ili takođe nekim od gotovih proizvoda za podizanje Ph vrednosti, objašnjavaju.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.