Sramna prevara: Došli u Beograd, platili po 470 dinara za lažni posao, a dobili - šipak!
Foto: stock

Oprez!

Sramna prevara: Došli u Beograd, platili po 470 dinara za lažni posao, a dobili - šipak!

Kada su kandidati došli na razgovor za posao ispred beogradskog Doma sindikata, sa obaveznim uplatnicama na iznos od 470 dinara za troškove prezentacije firme, niko se nije pojavio
Objavljeno: 17:47h

Posle konkurisanja, kandidati su dobili automatski mejl u kojima im se kompanija zahvaljuje na interesovanju, kao i obaveštenje da će odgovor dobiti u roku od 48 sati. Prema rečima ljudi koji su prevareni, većina je već sutradan dobila profesionalno osmišljen odgovor u kojem izvesni Dragan Gramić u ime kompanije "Wood Max" obaveštava kandidata da je njegov si-vi prihvaćen od strane njihovog tima i da prijava u potpunosti odgovara profilu koji potražuju.

Zatim je usledio poziv da kandidat lično dođe na razgovor u Dom sindikata.

- U prilogu su kandidati dobili primer ugovora o radu na neodređeno vreme, koji je trebalo da popune i ponesu na razgovor, zajedno sa fotokopijom lične karte, radnom knjižicom i uplatnicom od 470 dinara za troškove prezentacije, na ime Gramić Dragan, Donje Zuniče bb - kažu oštećeni.

foto: Stock

- Boldiranim slovima napomenuto je da, ukoliko se kandidatu ne dopadnu uslovi ili nekim slučajem ne dođe do potpisivanja ugovora o radu, sredstva za prezentaciju, kao i putne troškove za kandidate iz unutrašnjosti, refundiraće firma.

Neki građani su morali da potroše i po nekoliko hiljada dinara za trošak prevoza, poput mladića iz Niša, koji je takođe konkurisao za jednu od pozicija.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.