Jeste li čuli za salone za vaške? O da, postoje, i to kod nas!
Foto: Zorana Jevtić

neverovatna ideja

Jeste li čuli za salone za vaške? O da, postoje, i to kod nas!

Kada su videli da saloni ovog tipa postoje u svim svetskim centrima, u Londonu, Njujorku, Parizu ili Rimu, smatrali su da i Beograd zaslužuje jedan takav.
Objavljeno: 11:57h

- Kod nas je dosta ukorenjeno mišljenje da su vaške izraz loše higijene ili neadekvatnih životnih uslova, međutim to nije istina. Vaške se javljaju najčešće u predškolskim ustanovama i školama, ali dobijaju ih i odrasli, putem kontakta sa decom ili na drugi način. Nema nikakvog razloga za sram, jer je reč o sasvim uobičajenoj pojavi - retko koje dete je prošlo školovanje a da nije bar jednom dobilo vaške - kažu, i dodaju da je jako bitno odmah izlovati dete koje je zaraženo.

Susreću se i sa neobičnim zahtevima.

foto: Profimedia

- Imali smo klijenta koji petnaest godina plete dredove. Nismo mogli da mu pomognemo jer nije bio raspoložen za šišanje, ali je dobio savet za primenu hemijskog preparata. Ima takođe i onih koji se interesuju za čišćenje buva kod kućnih ljubimaca, ali njih upućujemo na salone specijalizovane za negu pasa.

A pravo pitanje je: zašto nije dovoljno kupiti šampon?!

- Sama primena šampona ili spreja sa pedikulicidnim dejstvom nije dovoljna. Sredstva protiv vaši mogu biti efikasna u smislu uklanjanja odraslih živih vašaka, ali jedini pouzdan način za potpuno rešenje problema jeste kombinacija hemijskog tretmana i mehaničkog uklanjanja gnjida sa vlasi kose - kažu nam naši sagovornici.

( A. K. )

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.