Ovo je cenovnik droga u Srbiji: Marihuana za 500 dinara, šta mislite, pošto su hašiš i skank?
Foto: Giphy

ima šta hoćeš

Ovo je cenovnik droga u Srbiji: Marihuana za 500 dinara, šta mislite, pošto su hašiš i skank?

Ulična prodajna cena marihuane u Srbiji varira i zavisi od mnogo faktora, a prosečno se kreće oko 500 dinara za pola grama, jedan gram je 1.000 dinara, pet grama košta oko 3.000 dinara, a 10 grama oko 6.000 dinara
Objavljeno: 12:21h

Hašiš i skank dosta jači od marihuane

foto: AP

Hašiš se takođe dobija od indijske konoplje, a nalazi se u dlačicama kojima je prekriveno čitavo stablo biljke kanabisa, a naročito dlačice lista.

Ovako dobijena materija se presuje u različite oblike.

Cena jednog grama na našem tržištu se kreće između 1.000 i 1.500 dinara. Hašiš je dosta jači od marihuane, ali ne i od skanka.

Konzumira se pušenjem, i to pomoću nargila i drugih vrsta lula, inhalacijom i kuvanjem čajeva. Osnovno dejstvo uzimanja hašiša su vizuelne halucinacije, gubitak vremenske i prostorne orjentacije, kao i moći rasuđivanja.

Od hašiša se dobija hašišovo ulje, koje izgleda kao rastopljena čokolada, a konzumira se tako što se cigareta natopi hašišovim uljem i potom puši.

Jedna od značajnijih podvrsta marihuane je genetski modifikovana marihuana takozvani skank.

Skank se proizvodi u ilegalnim laboratorijama, gde se uzgajaju biljke u veštačkim uslovima, po strogim procedurama.

U tim laboratorijama ništa nije prepušteno slučaju od odabira zemljišta, procesa navodnjavanja, prihrane biljaka, temperature vazduha u prostoriji, do stalnog izlaganja veštačkim izvorima svetlosti.

Taj način proizvodnje može dati i do tri berbe godišnje, a takođe je povećana količina aktivne supstance THC-a, koja ide i preko 20%, što takođe povećava cenu skanka na ilegalnom tržištu, kažu podaci Kancelarije za borbu protiv droga.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.