Tužna li si, Srbijo: Autistični dečak piškio u fontanu, oni ga slikali i podsmevali mu se! (FOTO)
Foto: Facebook

bruka i sramota

Tužna li si, Srbijo: Autistični dečak piškio u fontanu, oni ga slikali i podsmevali mu se! (FOTO)

Ova priča više nego bilo šta drugo objašnjava u koliko bolesnom društvu živimo
Objavljeno: 13:10h

Ispod fotografije se odmah našlo mnoštvo negativnih komentara, a kulminacija je bila kada je jedan niški portal objavio sve to uz negativnu i podrugljivu konotaciju.

- Ovo je strašno što nam se dešava. Medijska hajka na našu porodicu već danima ne prestaje i to bez ikakvog razloga - kaže za Espreso otac malog dečaka Vladan Ilić.

- Njemu je s tri godine dijagnostikovan autizam. Do sada smo dali brdo para na lečenje i terapije. Verujte mi da moja supruga i ja ulažemo godinama napore kako bismo ga naučili kako treba pravilno ići u WC - dodaje potreseni otac.

Vladanu je krivo što su ljudi na prvu loptu osudili njegovog sinčica i tasta, a nisu znali šta se krije u pozadini.

foto: Privatna arhiva/Vladan Ilić

- Nije lako imati dete s autizmom i ulagati napore u njegovo ozdravljenje. Ali mi našeg sina volimo i uradićemo sve kako bismo ga zaštitili.

Dečakov otac je pozvao portal koji je objavio spornu fotografiju i tekst s negativnom konotacijom i on je ubrzo bio skinut sa sajta.

- Obećali su nam da će novinarka pomenutog portala doći kod nas kući kako bi uradila novu priču o svemu i kako bismo objasnili ljudima celu situaciju. Međutim, posle nedelju dana čekanja niko se nije pojavio. Zvao sam da pitam, rekli su mi da su izgubili moj broj telefona - kaže Ilić.

Vladan neće odustati u svojoj borbi, jer jedino što želi jeste da ispriča celu priču.

foto: Privatna arhiva/Vladan Ilić

Šteta je načinjena, a on želi da spere ljagu sa svog deteta i da se kazne kvazi novinari koji iskrivljuju priče zbog senzacionalizma. O gospodinu koju je okačio sve na svoj Fejsbuk profil da i ne govorimo.

On je dodao da će razgovarati i obavestiti Gradsko udruženje za pomoć osobama s autizmom u Nišu kako bi im objasnio ceo slučaj.

(S. Kostić)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.