Lešinar, ali skidamo mu kapu: Dug od 660 dinara novosadski izvršitelj naplatio 34.000!
Foto: Dragan Kadić

dobrodošli u srbiju

Lešinar, ali skidamo mu kapu: Dug od 660 dinara novosadski izvršitelj naplatio 34.000!

Dragomir Lakić, preduzetnik iz Kaća, mora da plati 34.000 dinara rešenjem novosadskog izvršitelja zbog jednog neplaćenog računa za "Čistoću" iz maja 2014. godine
Objavljeno: 15:29h

Uvidom u rešenje izvršitelja, vidi se da je priprema i vođenje predmeta naplaćena 2.160dinara, 1.080 dinara je trošak dostavljanja pisama poštom, čak 7.200 dinara staje podnošenje predloga za sprovođenje izvršenja, 432 dinara je sastavljanje obrazloženog podneska, 360 dinara je za dostavu pisama poštom, ponovo 1.080 dinara za lično dostavljanje poštom i 2.272 dinara na ime nagrade za uspešno vođenje postupka.

foto: Aleksandar Jovanovic Cile

Protiv ovog zaključka izvršitelja nije dozvoljen prigovor.

Troškove koje je izvršitelj obračunao Lukić smatra krajnje komičnim. Međutim, komična nije činjenica da sve pomenuto predviđa zakon o izvršenju, te nije došlo do povrede prava. Jedino što naš sagovornik nije dobio nijednu opomenu, a navodi se da su poslata tri pisma.

- Ja ne smatram da treba da budem povlašćen. Međutim, znam ko jeste - kako velike firme budu u dugovima, njih niko ne dira. Njima se dugovi i praštaju. Mene je sistem sankcionisao zbog 660 dinara. U ovoj državi je sve moguće, te poručujem svima da budu pažljivi i ne upadnu u šake izvršitelja - zaključuje Lakić.

(Espreso.co.rs / 021.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.