Džaba umirete, nećemo da vas zakopamo! Niški grobari dokazuju da u Srbiji više ni smrt nije siguran posao! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Zorana Jevtić

Nema ukopa

Džaba umirete, nećemo da vas zakopamo! Niški grobari dokazuju da u Srbiji više ni smrt nije siguran posao! (FOTO) (VIDEO)

- Sve može da nestane, sve može da propadne, samo je smrt siguran posao, objašnjavao je Laki Topalović sinu Mirku. Aktuelne prilike u Nišu pokazuju da je i sada to dovedeno u pitanje
Objavljeno: 12:52h

- Ovim putem obaveštavamo javnost, pre svega građane, da radnici JKP "Gorice" nisu više u mogućnosti da obavljaju svoje radne obaveze, a to su upravo poslovi sahranjivanja i održavanja groblja i da od danas u ovom preduzeću neće biti moguće zakazati sahrane, stoji u štrajkačkom saopštenju.

foto: Dragana Udovičić
U proglasu koje su potpisali svi sindikati u ovom preduzeću navodi se da radnici duboko i najiskrenije žale zbog građana “koji će osetiti loš odnos vlasti u ovom gradu koja već četiri godine ne može da reši problem ovog preduzeća”. Dokaz da duhovi postoje: Ovo groblje je danju obično mesto, ali noću kreću napadi (FOTO) Grad kao osnivač je više puta bio upozoravan i od strane sindikata u ovom preduzeću i od samih zaposlenih da ovakvo ponašanje prema jako važnom preduzeću može biti pogubno i za građane i za grad, ali se oni nisu obazirali na ove probleme, kažu radnici.
foto: Filip Plavčić
Kažu da ovo nije njihov hir, već da je vapaj za rešenjem njihove agonije, jer kako kažu, nemaju para da prehrane svoje porodice, nemaju mogućnost da dođu na posao, nemaju opremu kojom mogu da rade i rade sve pomoću štapa i kanapa. Podsetimo, problemi u “Gorici” traju već više od godinu dana. Radnicima se duguju plate, a računi su u blokadi. Preduzeće je reorganizovano, smanjen je i broj radnika, povećavan je kapital, ostala javna preduzeća davala su pozajmice, ali finansijski problemi do danas nisu rešeni. (Espreso.co.rs / Južne vesti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.