Asteriks, Iznogud, Hogar: 10 strip junaka od kojih vam se kez odmah navlači na lice! (FOTO)
Foto: Reprint

Sreća, radost, uživancija

Asteriks, Iznogud, Hogar: 10 strip junaka od kojih vam se kez odmah navlači na lice! (FOTO)

Predstavljamo vam neke od najboljih stripova koji su stekli kultni status na ovim prostorima. Uživajte!
Objavljeno:

Hogar Strašni Hogar Strašni je glavni lik istoimenog stripa američkog crtača Dika Brauna. Strip se prvi put pojavio 4. februara 1973. u 136 dnevnih listova. Dik Braun je stip o prostodušnom vikingu crtao do 1988. godine, kada se penzionisao, a crtanje je nastavio njegov sin Kris.

foto: Reprint

Strip se objavljuje u preko 1.900 dnevnih listova u više od 50 zemalja, a preveden je na 13 jezika. Osim u obliku kratkih kaiš-stripova, Hogar se pojavio i u knjižici pod naslovom "Vikinški priručnik". Mačak Fric Mačak Fric je strip američkog autora Roberta Kramba, nastao šezdesetih godina dvadesetog veka. Glavni lik, antropomorfni mačak, je parodija pisaca i buržujskih boema iz kontrakulturnih pokreta toga vremena koji su se pretvarali da traže neke više istine i ciljeve dok su, ustvari, više bili zainteresovani za one prizemne hedonističke.

foto: Reprint

Po stripu je 1972. snimljen uspešan animirani film. Kramb je, međutim, bio veoma nezadovoljan ekranizacijom, da je iste godine objavio konačni nastavak stripa u kojemu je naslovni antiheroj prikazan kao arogantna i pompozna holivudska zvezda koja umire tako što ga devojka ubade šiljkom za led. Uprkos tome, 1974. je izašao nastavak filma "Devet života mačka Fritza".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.