Ana Filiposki je junak i borac, ali joj treba vaša pomoć! Potrebno joj je 3.000 evra kako bi se operisala i ponovo bila vesela devojčica!
Ana Iris Filiposki, Foto: Budi human

BUDIMO HUMANI!

Ana Filiposki je junak i borac, ali joj treba vaša pomoć! Potrebno joj je 3.000 evra kako bi se operisala i ponovo bila vesela devojčica!

Jednom operacijom su joj uklonjeni deformiteti i spazam u celom telu i ona se još uvek navikava na svoje novo telo. Njoj je sada potrebno još 3.000 evra za novu operaciju!

Objavljeno:

Ana Iris Filiposki (8) se rodila hitnim carskim rezom 2009. godine. Čim je otvorila oči, Ana je 10 minuta reanimirana i samo nekoliko minuta nakon rođenja hitno je prevezena u Institut za majku i dete.

Od tog dana kreće Anina svakodnevna borba, ne može samostalno da hoda, ne puzi, ne izgovara rečenice. Ana je na fizikalne terapije išla i po dva puta dnevno u prvih godinu dana, provela je godinu dana u Budimpešti na tretmanima za decu koja imaju hipotoniju, bila je uključena i u tretman iz Belgije poznat kao ABR...

Svi ti tretmani doveli su do značajnijih poboljšanja i ona danas mnogo bolje sedi, sve razume, ali nerazumljivo priča i još uvek nije napravila svoj prvi korak, a ni stala na noge. Ani su neophodne rehabilitacije, delfino terapije, logopedski tretmani, razvojni i fizikalni tretmani i sve to kako bi ona sutra mogla da trči sa svojim vršnjacima.

foto: printscreen/exploziv

Dva dana pred put su javili njenoj majci da je odobrena samo jedna preko Fonda za lečenje dece u inostranstvu. Bilo je potrebno prikupiti 4800 eura za dva dana. Dug oporavak je bio i težak za nju. Gips sa obe noge je skinut pre nedelju dana, a majka i ona se sad nalaze u Mađarskoj na rehabilitaciji.

Operacijom joj su joj uklonjeni deformiteti i spazam u celom telu i ona se još uvek navikava na svoje novo telo. Duga borba je pred njima, svakodnevno vežbanje, ortoze, pomagala, i sve to košta užasno mnogo, a sve da bi i Ana mogla da hoda i trči. Njoj je sada potrebno još 3.000 evra za operaciju.

Preko Fondacije “Budi human” čija je Ana Iris korisnik sakupljeno je oko 250 000 dinara, prijatelji i humani ljudi koji su čuli za borbu skupili su oko 1000 eura, od sms 253 na 3030 prikupljeno je ali sa tim novcem mogu da raspolažu tek za 2 do 3 meseca.

Pomoć možete uputiti na ove načine:

SMS sadržine 253 pošaljite na 3030

žiro računi:

Dinarski: 160-463449-30

Devizni: 00-540-0001941.3

IBAN broj: RS35160005400001941358

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.