SRBISTAN U PUNOM SJAJU: Gorana sa bolesnom ćerkom teraju na ulicu, IAKO JE PLATIO STAN I ČEKAO NA NJEGA 10 GODINA! (FOTO)
Foto: Espreso

dobrodošli u srbiju

SRBISTAN U PUNOM SJAJU: Gorana sa bolesnom ćerkom teraju na ulicu, IAKO JE PLATIO STAN I ČEKAO NA NJEGA 10 GODINA! (FOTO)

Istražujemo kako je jedna porodica ostala bez krova nad glavom koji je platila i na koji je čekala godinama

Objavljeno: 11:55h
Milica Božinović

Nakon postignutog dogovora i sudskog poravnja, "Stankom" u stečaju je nastavio sa izgradnjom stanova. Naime, u priču se uključuje građevinska firma "PEPO gradnja" i njen vlasnik Drago Ivanić (ista firma izvodila je radove i 2006. godine, ali pod drugim imenom - "Grmeč gradnja") koja u dogovoru sa stečajom upravom i Delta legala i Stankoma, nastavlja da gradi stambeni blok u Filmskom gradu 2012. godine.

foto: Dragana Udovičić

Goran nam priča kako je svakodnevno obilazio gradilište, da bi znao kako napreduju radovi, jer ih iako su kupci, niko ni o čemu nije obaveštavo. Prošle godine priča porodice Mišeljić dobila je još jedan dramatičan obrat. Naime, oni su znali koji je tačno njihov stan, te je Goran često odlazio da obilazi svoj dom.

- Posle Nove godine obilazio sam gradilište i ušao u svoj stan da vidim šta je napravljeno. Tada je usledio šok. Zidovi drugačiji, pločice u kupatilu promenjene. Pomislio sam da sam promašio stan, ali ne. Odmah mi je sve bilo jasno - stan je prodat. Pitao sam inženjere koji su bili tu šta se dešava, a oni su mi rekli da je bila neka žena iz Hrvatske koja je pokazala ugovor overen kod notara, te da je ona tražila od njih da joj promene pločice, što su i uradili. Malo je reći da sam bio u šku - objašnjava Goran i dodaje:

foto: Espreso.co.rs

- Posle 10 godina čekanja na svoj stan, saznajem da mi je stan prodat. Nije mi bilo pravo, naravno. Bio sam razočaran, ljut, raspitivao se kod tih ljudi na gradilištu, a oni su mi sve vreme govorili: "Nismo ti mi prodali stan nego stečajna upravnica Andrijana". Nisam želeo da grešim dušu i napadam bilo koga, ali onda sasvim slučajno saznajemo ko je kupio naš stan.

- Porazgovarili smo sa ženom, ona nam je pokazala njen ugovor, mi njoj naš. Ona je naš i njen ugovor odnela PEPE gradnji, međutim, oni su joj rekli da moji papiri nisu čisti i da sam zakasnio jer nisam tražio novčano potraživanje i da u tom slučaju nemam pravo na stan. U stvari ja nemam veze sa njima i tim, jer sam ja tražio pravo na stan, koji sam isplatio u celosti istog dana kada je ugovor potpisan - priča Goran.

foto: Espreso.co.rs

On dodaje da je kasnije saznao da je Andrijana Živanović, stečajna upravnica Stankoma, PEPE gradnji prodala njihove kvadrate, ne vodeći računa o tome da je Goran prvi kupac stan!

- Moju porodicu i mene niko nije obavestio o tome. Andrijana Živanović je napravila krivično delo. Ona je već prodat stan ponovo prodala. Dakle, posle mene postojala su još dva kupca. PEPE gradnja i žena koja je od njih kupila stan. Advokati PEPE gradnje su sve te kvadrate, koji ne pripadaju njima, jer su već prodati, provukli kroz Privredni sud, što je zaista tragično po sve nas - objašnjava Goran.

foto: Espreso.co.rs

Goran nastavlja svoju priču... Nakon sazanja da mu je stan prodat, sredinom januara 2016. godine, odlučio je da sa porodicom dođe u svoj dom, ali na samom ulazu u zgradu zatekla ih je stravična neprijatnost. Naime, Goran, njegova supruga, brat i majka od 70 godina bivaju pretučeni od strane Draga Ivanića, njegovog brata i sinova!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.