DECU LEČIMO SMS-OVIMA, A DRŽAVU PLJAČKA KO KAKO STIGNE! Srbijo, stidiš li se bar malo? (FOTO)
Foto: Dragan Kadić, Zoran Jevtić, thinkstock

dokle bre više?

DECU LEČIMO SMS-OVIMA, A DRŽAVU PLJAČKA KO KAKO STIGNE! Srbijo, stidiš li se bar malo? (FOTO)

Ima mišljenja da je tragično što Vlada nije solidarna sa svojim građanima. Šta vi mislite?
Objavljeno:
foto: Zorana Jevtić

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović za "Espreso" kaže da su građani nebrojeno puta pokazali da su solidarni posebno kada je lečenje dece SMS porukama u pitanju, ali da je tragično što Vlada nije solidarna sa svojim građanima.

ZA NJU JE STIGLO 270.000 poruka! Sajt fondacije "Budi human" PAO ZBOG MALE TEODORE!

TEODORA, NASTAVI DA ŽIVIŠ MOLIM TE! Napiši sebi pismo koje ćeš otvoriti za 30. rođendan... Pismo ovog oca nateraće vam suze na oči! (FOTO)

- Upravo su građani ti koji su pokazali solidarnost. Tragično je to što Vlada Srbije nije solidarna sa svojim građanima. Problem je taj što su se pomirili da je lečenje dece SMS - om način i da oni ništa više ne treba da rade po tom pitanju. Tragično je to da oni koji su odgovorni za skandalozno stanje u zdravstvu vode računa o sebi, o svojim poslovima jer im vlast služi da sebe obogate, a ne narodu da pomognu. Ispada da smo prepušteni sebi, a da vlast služi da bi nekolicina imala privilegije - rekao je Božović.

foto: Filip Plavčić

Predsednik opštine Aleksandar Šapić, na pitanje zašto se oboleli leče SMS porukama, i putem humanitarnih organizacija poput njegove "Budi human", a ne iz državnog budžeta, dok državu pljačka ko stigne, za "Espreso" je rekao da to njega ne treba pitati, jer niti je ministar zdravlja, niti član Vlade.

- Nemojte mene o tome da pitate. Fondaciju “Budi human” smo otvorili kao građani ove zemlje, potpuno ravnopravni sa svima ostalima, u želji da nekome pomognemo. Nisam ni ministar zdravlja, niti član Vlade da bih mogao da Vam odgovorim na Vaša pitanja, tako da mislim da ona treba da budu upućena na neku drugu adresu. To je pitanje za oni koji me napadaju, a ne za mene. Jedino što je indikativno, to je da fondacija postoji već četiri godine, a da su se mnogi setili da postoji baš u momentu kada sam najavio da ću da se kandidujem za gradonačelnika Beograda. Opet ponavljam to nije pitanje za mene, već za one koji to rade - rekao je Šapić.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.